2010. január 15., péntek

Nagy érdeklődés a torinói lepel tavaszi kiállítása iránt

Több mint félmillióan foglaltak jegyet a torinói lepel kiállítására

http://www.magyarkurir.hu/design/alap/img/logo.jpg

Magyar Kurír
2010. január 14.

A Krisztus halotti lepleként számon tartott ereklyét április 10. és május 23. között állítják ki a torinói székesegyházban. A leplet a 2000-es szentév óta most láthatják először a látogatók, mégpedig a 2002-es restauráláskor megújult formájában.

http://www.magyarkurir.hu/kepek/hirek/30762/fokep/kep.jpg

A felújítás során eltávolították a lepelről az 1532-es chambéry-i tűz nyomait és más foltokat, valamint az 1534-ben hozzáadott szegélyt, és modernizálták az ereklye tartószerkezetét is.

A Torinói Egyházmegye hivatalos adatai szerint a szentévben több mint egymillióan tekintették meg a 72 napig kiállított leplet. Idén a kiállítás csak 44 napig tart majd, de a Libero című olasz újság híradása szerint már hatszázezren foglaltak rá jegyet. XVI. Benedek pápa a tervek szerint május 2-án látogat Torinóba – írja a CNA.

„A leplen látható kép arra késztet, hogy az emberek fájdalmáról elmélkedjünk, a szenvedésről, amelyre sokszor szavakat sem találunk – fogalmazott a kiállításról szóló üzenetében Severino Poletto bíboros, torinói érsek (képünkön). – A lepel minden érdeklődő számára nagy lehetőséget ad, hogy jobban megismerje és megszeresse saját magát, testvéreit és az Úr Jézus Krisztust."

A kiállítás alatt minden reggel 7 órakor szentmisét mutatnak be a székesegyházban; az Oltáriszentséget is kihelyezik egy kápolnában, és több papnál lehet szentgyónást végezni. Az előzetesen bejelentkezett látogatók este 8 óráig látogathatják a székesegyházat.


Nincsenek megjegyzések: