2015. január 9., péntek

Rugaciune pentru unitatea crestinilor 2015



Editura "Presa Bună": A apărut broşura Rugăciune pentru unitatea creştinilor 2015

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor este celebrată în perioada 18-25 ianuarie. Această practică a început încă din 1908, la propunerea lui Paul Wattson. Cu ocazia acestui moment de rugăciune, în fiecare an, se realizează o broşură care propune un model de celebrare ecumenică a cuvântului lui Dumnezeu. Tema din acest an pleacă de la dialogul dintre Isus şi femeia samariteană. "Isus i-a spus: «Dă-mi să beau»" (cf. In 4,7).

Broşura conţine o introducere la celebrarea ecumenică, un model de celebrare ecumenică, texte biblice, meditaţii şi rugăciuni pentru fiecare zi din octava de rugăciune, o serie de rugăciuni suplimentare.

Textele au fost pregătite de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor şi Comisia "Credinţă şi Constituţie" a Consiliul Mondial al Bisericilor şi sunt adresate tuturor celor care organizează SRUC. Anul acesta cele două organisme care se ocupă de SRUC au invitat Consiliul Naţional al Bisericilor din Brazilia (CONIC) să prezinte un proiect pentru Săptămâna de Rugăciune din anul 2015.

Textele originale ale ediţiei 2015 au fost pregătite şi publicate de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor şi de Comisia "Credinţă şi Constituţie" a Consiliului Ecumenic al Bisericilor.

Realizarea textului broşurii în limba română a fost coordonată de pr. Iosif Dorcu, traducerea textelor a fost făcută de pr. Mihai Pătraşcu, iar varianta tipărită a fost pregătită la Editura "Presa Bună" a Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi.

Ionuţ-Gabriel Giurgică

* * *

Rugăciune pentru unitatea creştinilor 2015
Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor, Ed. "Presa Bună", 2014, 14x20 cm, 80 p., 5 lei

* * *

Textul broşurii în limba română poate fi descărcat de la adresa: www.ercis.ro/utile/sruc2015.zip

Broşura se poate comanda de la Editura "Presa Bună" (Bd. Ştefan cel Mare, 26; 700064-Iaşi; tel. 0232/211527, e-mail: libraria@ercis.ro).

* * *

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism
 

2 megjegyzés:

Stud. Theol. írta...

https://www.dropbox.com/s/umn1cm3hd2tgga5/unitate2015.doc?dl=0

Stud. Theol. írta...

https://www.dropbox.com/s/k2lhdaz9rckl2ln/unitate2015.pdf?dl=0