2010. január 16., szombat

Beiktatták Királyhágómellék új püspökét

„Hozzá vagyunk szokva a nagy kihívásokhoz” – beiktatták Királyhágómellék új püspökét

reformatus.hu
Fekete Zsuzsa
2010 január 16.


Engedelmességgel vállald azt a szolgálatot, amire az Úr indít - mondta Tőkés László leköszönő püspök a Nagyvárad-újvárosi református templomban, ahol szombat délelőtt beiktatták tisztségébe Csűry Istvánt, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület novemberben megválasztott püspökét. Az Úristen hatalmas nagy ajándéka, hogy eljutottam eddig, ha pedig eljutottam, ez akkora megbíztatás, amire nézve az ember csak kicsinek érzetheti magát – mondta honlapunknak Csűry István.

A püspök hozzátette: nagyon fontosnak tartja, hogy megtartsák a változások óta eltelt 20 esztendő eredményeit, sőt felette teljesítsenek. A célom, „nem alábbhagyni és konzerválni az állapotokat, hanem tovább fejleszteni. A református egyháznak mindig szenzációs eszköze volt a szónak és a hangos megnyilvánulásnak a lehetősége.

„Hozzá vagyunk szokva a nagy kihívásokhoz, akár a magyarországi, akár a román kormányváltások nagy feladat elé állítottak minket. Gyakran kritikus állapotok alakultak ki, de mi hozzá vagyunk szokva a küzdelemhez. Ilyen életet vállaltunk, s ezt folytatjuk, az már a Jóisten kegyelme; hogy meddig.” – tette hozzá a Királyhágómelléki püspök.


Nincsenek megjegyzések: