2010. február 20., szombat

Nemtelen nevelés (Magyar Nemzet)

Nemtelen nevelés

http://www.mno.hu/images/footer_logo.gif

Magyar Nemzet
Farkas Melinda
2010. február 20.

Ne csodálkozzon senki, ha szeptembertől merőben új szabályokkal szembesülnek az óvodákban. Ne nézzenek furcsán, ha az óvónéni rosszalló pillantást vet önökre, amiért kislányunk hajába rózsaszín masnit kötöttek, a hozzáillő bársonyszoknyáról és lakkcipőről már nem is beszélve. Ne lepődjenek meg, ha egy alapos feddés után arra kérik önöket, a jövőben ne forduljon elő hasonló eset, a gyermek nemiségét hangsúlyozó öltözék ugyanis szöges ellenétben áll az óvodák pedagógiai programjával.

Nem baj, ha a kisasszony eleinte tiltakozik, hogy vége a csipkés-fodros korszaknak, idővel hozzászokik a kevésbé csinos öltözékhez is. A hosszú fürtös hároméves járjon inkább nadrágban. Természetesen abból sem ajánlott a nőies szín, legyen inkább semleges, például szürke.

Arra az eshetőségre gondolni sem merek, hogy nem a lányok öltözködését igazítják a fiúkéhoz, hanem fordítva, és a kis Bencék a rózsaszín tüllszoknyában motoroznak majd eszeveszetten az udvaron.

A fent vázolt jövőkép sajnos nem utópia, hanem a közeljövő valósága. A Bajnai-kormány ugyanis – a szakmai szervezeteket megkerülve – titokban módosította az óvodai nevelés országos alapprogramjáról szóló jogszabályt. Ennek értelmében a következő nevelési év kezdetéig úgy kell módosítani az óvodai nevelési programokat, hogy a jövőben az intézményekben tudatosan kerüljék a nemi sztereotípiák erősítését.

A baloldali elit hatalomgyakorlásának utolsó pillanataiban is azon dolgozik, hogy Magyarország anyagi kifosztása után a lehető legnagyobb erkölcsi és szellemi pusztítást vigye véghez. Szakemberek szerint az óvodai program átalakításával, a nemi szerepek háttérbe szorításával egy világszerte terjedő, életveszélyes világnézetet, a gender ideológiát akarják beépíteni a hazai oktatásba. A radikális genderfeministák és a melegszervezetek zöme szerint nem férfinak és nőnek születünk, csupán a család és társadalom elvárásai nevelnek minket férfivá és nővé. Az ember valamiféle semleges lényként jön a világra, és mindenkinek alapvető joga, hogy maga határozza meg nemét, szexuális kapcsolatainak formáját, az utódok létrehozásának pedig nem egyetlen útja a hagyományos házasság. A gender ideológiának megfelelő kormányzati intézkedés volt a gyes és a gyed lerövidítése is, hiszen a szélsőséges világnézet szerint a gyermek rabszolgává teszi az anyát.

Az egyházak kézzel-lábbal tiltakoznak az új ideológia oktatásba történő beépítése ellen. Papp Kornél, a református zsinati oktatási iroda vezetője szerint a nemi sztereotípiák kerülése a gyakorlatban többek között azt jelenti, hogy a mesét olvasó óvónőnek egyes szülőnek és kettes szülőnek kell hívnia az apát és az anyát. Be kell avatkozni a gyerekek játékába is: ha például a kislány túl sokat babázik, meg kell próbálnunk rávenni, játsszon inkább a markolóval. Az egyházi szakértő szerint a kormány tudatos támadást indított a család ellen, a hagyományos anya- és apakép lerombolására törekszik. Ez végzetes következményekkel járhat, hiszen egyre több lesz a nemi identitását kereső, hagyományos családon kívül élő felnőtt, a magányos ember pedig sokkal jobban manipulálható.

A baloldali oktatási kormányzat már évek óta folytatja gyermekeink tudatos, tömeges butítását. Elég csak az iskolabezárásokra, az érettségi nevetségessé tételére vagy a buktatás megszüntetésére gondolni. A cél: gondolkodni képtelen embermasszává alakítani a jövőbeli szavazóbázist. A fentről vezényelt népbutítás ellen egyetlen fegyver létezik: a család. A szülőktől kapott értékrend és erkölcs az egyedüli, amely ellenállóvá tehet minket a manipulációval szemben. Földig kell hát rombolni azt is. A fiúból ne váljon határozott elképzelésekkel, szilárd jellemmel bíró apa, a lányból pedig ki kell irtani az anyai ösztönt. Teszik mindezt akkor, amikor minden évben több tízezerrel fogy a magyar lakosság száma. Ha nem állunk ellen, belátható időn belül írmagja sem marad a magyar nemzettudatnak.


Nincsenek megjegyzések: