2010. február 11., csütörtök

Legea cimitirelor, pe ultima suta

Legea cimitirelor, pe ultima sută

http://www.bihon.ro/SysRes/BIHONSkin/logo.gif

Bihon.ro
Veronica Bursaşiu
11.02.2010.

Pentru a evita o situaţie similară celei din taximetrie, când s-a încercat reglementarea acestui serviciu pe o piaţă super aglomerată şi tensionată, deputatul UDMR Bihor, Lakatos Peter, a iniţiat legea care reglementează serviciile funerare. „Eram singura ţară din Uniunea Europeană care nu aveam reglementat acest domeniu.

http://imagine.bihon.ro/deputatul-lakatos-petru/news-20100211-02475123-352517505.jpg
Deputatul Lakatos Petru reglementează serviciile funerare

Va fi o lege-cadru, pe care am iniţiat-o de la cap la coadă. Este şi urmare a faptului că numărul firmelor de servicii funerare a crescut exponenţial . Dacă în anii '90 erau 2-3 astfel de firme, acum sunt peste 20. Legea prevede şi crearea unui fond de garantare pentru ca cei care nu beneficiază de servicii ca la carte să poată fi despăgubiţi.

Desigur, cadrul legal prevede obligaţii şi pentru Guvern, dar şi pentru administraţiile locale”, susţine iniţiatorul Legii cimitirelor. Legea, iniţiată încă în timpul guvernării Tăriceanu, a trecut recent de Senat, s-a discutat şi în comisia juridică şi acum se aşteaptă un aviz din partea Guvernului Boc. Camera decizională este însă Camera Deputaţilor, for în dezbaterea căruia legea ar urma să intre în câteva săptămâni.


Nincsenek megjegyzések: