2010. február 21., vasárnap

Ranschburg Jenő: Szülők könyve (mp3)

http://images.hregeny.multiply.com/image/1/photos/18/600x600/213/Ranschburg-Jeno-Szulok-Konyve.jpg?et=Lf3ubtshxKf8i9zw1jU26g&nmid=245489041

Ranschburg Jenő:
Szülők könyve: A fogantatástól az iskolakezdésig
HANGOSKÖNYV

"E könyvvel segítséget szeretnék nyújtani ahhoz, hogy a sok, szeretettel és reménységgel várt újszülöttből - "mely feltűnt a családban..." egészséges, becsületes és harmonikus ember váljék." (A szerző)

Nevelési hibát kétféle okból követhet el a szülő: saját jellemhibájából adódóan, vagy egyszerűen tudatlanságból - azért, mert téves vagy hiányos információkkal rendelkezik arról, hogyan kell megoldania a problémákat, melyek a családi élet elkerülhetetlen kísérői.

A felhalmozott tapasztalatok és kutatási eredmények összefoglalásával azonban lehetőséget adunk - és kell is adnunk - a szülőnek ahhoz, hogy elsajátítsa mindazt, amit a gyermeknevelés nehéz és felelősségteljes munkájához feltétlenül tudnia kell. Miért gondoljuk, hogy az a biológiai érettség, amely a szülővé válás nélkülözhetetlen előfeltétele, nyomban gyermeknevelésre is alkalmassá teszi az embert?

A gyermek viselkedésében minden kétséget kizáróan ott van a környezet hatása: a felnőttek, mindenekelőtt a szülők világképe, életfelfogása, nevelési módszerei, melyek a kívánt - vagy éppen azzal ellentétes - irányban, de mindenképpen formálják a személyiséget.

"Nem Messiás-é minden újszülött? - kérdi Madách Az ember tragédiájában - Fénylő csillag, mely feltűnt a családban..."

E könyvvel segítséget szeretnék nyújtani ahhoz, hogy a sok, szeretettel és reménységgel várt újszülöttből - "mely feltűnt a családban…" - egészséges, becsületes és harmonikus ember váljék. (Ranschburg Jenő)

A bővített kiadás néhány fontos, új fejezettel kiegészült: az ikrek, a félénk gyerekek, a nagyszülők szerepe régen és ma, a tündérmesék és még sok olyan téma, amely ezt a könyvet még teljesebbé teszi.

3 ugyanolyan hangoskönyvet kaptam ajándékba, így ez fölösleges darabként eladó. Bontatlan.

Mint Ranschburg Jenő összes írásából, ebből is nagyon sokat lehet tanulni, és előnye, hogy hallgatható, akár dolgozhatsz, főzhetsz, takaríthatsz ... is miközben tanulsz a szavaiból.


153 MB MP3/RAR letöltése
:


Nincsenek megjegyzések: