2009. október 9., péntek

Culte sataniste, inregistrate oficial in Bulgaria

Culte sataniste, inregistrate oficial in Bulgaria

http://www.gardianul.ro/upload/2009/10/news_img_145960_115244.jpg

Ministrul bulgar al cultelor, Bojidar Dimitrov (foto), a sustinut ideea deputatilor din partidul „Ataka”, cu privire la reînregistrarea cultelor religioase în Bulgaria, dupa ce a constatat ca in tara sunt inscrise nu mai putin de 101 culte, printre care si unele sataniste, informeaza Lacasuri Ortodoxe.

„Am fost socat de legea actuala a cultelor! Cât de usor poate fi înregistrata la noi o comunitate religioasa, mai usor decât un partid politic!”, a declarat Dimitrov în Parlament. Conform spuselor sale, doi-trei oameni care au un avocat bun pot înregistra un nou cult religios si pot beneficia astfel de diferite avantaje. Ministrul a mai spus ca in acest moment, la judecatoria din Sofia, sunt înregistrate 101 culte religioase si a promis ca o lista a acestora va fi data publicitatii pe pagina web a Directiei Culte Religioase. Deputatul din partidul „Ataka” Tveta Gheorghieva si-a manifestat indignarea fata de prezenta în aceasta lista a unor secte sataniste, care sunt periculoase atât pentru membrii acestora, cât si pentru ceilalti cetateni. În legatura cu aceasta, „Ataka” militeaza pentru adoptarea unei noi legi cu privire la culte, care ar cere reînregistrarea organizatiilor religioase. Ministrul, de partea sa, a declarat ca este de acord cu aceasta initiativa si se va stradui sa-si convinga colegii din partidul de guvernamânt sa sustina acest proiect de lege.

Mentionam ca in tara vecina Biserica Ortodoxa se confrunta cu o criza profunda, generata de ruperea unei parti a ei si constituirea unei Biserici paralele care incearca sa obtina recunoasterea canonica si o parte din bunurile Bisericii Ortodoxe Bulgare.

http://www.gardianul.ro/img/logo_gardianul.jpg

Dumitru Manolache


Nincsenek megjegyzések: