2009. október 19., hétfő

Biblia-képregény szex-rajzokkal

Biblia ilustrată deocheat agită spiritele

Evenimentul Zilei
Luni, 19 Octombrie 2009

http://rcrumb.com/files/GenesisSmall.jpg
rcrumb.com

Cartea Sfântă reprezentată grafic de contoversatul artist american Robert Crumb cu imagini ale personajelor biblice întreţinând rapoarte sexuale a atras nemulţumirea grupurilor religioase, scrie The Telegraph.


http://i.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01504/genesis_1504170c.jpg


Carte, lansată în această lună, este însoţită de avertismentul "se recomandă supravegherea minorilor din partea adulţilor" şi este descrisă de către editorii săi drept o "satiră scandaloasă".

"Cred că totul este un mit, de la început până la sfârşit, cu prea puţine legături cu realiatatea istorică. Sunt poveşti grozave. Dar să consideri aceste texte sacre, dăruite de Dumnezeu, este puţin înapoiat", a declarat Crumb.

"Acesta versiune a Bibliei este este totat nepotrivită pentru ceea ce reprezintă, în esenţă, planul lui Dumnezeu de salvare a omenirii. Biblia este un text foarte important pentru mulţi oameni şi ar trebui să fie tratat cu respectul pe care îl merită", a ripostat Mike Judge, de la Institutul Creştin.

Crumb, autorul cărţii, a devenit faimos după ce a creat "Fritz the Cat", o carte de benzi desenate care ilustrează experienţe sexuale ale personajelor. Acesta a fost transformată într-un film de animaţie, primul, de altfel, interzis minorilor.

http://static.guim.co.uk/sys-images/Books/Pix/pictures/2009/3/31/1238492529032/Robert-Crumb-001.jpg
Robert Crumb


Alább összegyűjtve a neten fellelhető oldalak.

























Nincsenek megjegyzések: