2010. március 11., csütörtök

A világ tíz legbefolyásosabb protestáns vezetője 2009-ben

A világ tíz legbefolyásosabb protestáns vezetője 2009-ben

http://www.magyarhirlap.hu/images/mh_logo.png

Magyar Hírlap
2010-03-06

Az orosz In Victory havi magazin minden évben összeállít egy top 10-es listát az év elismert és tekintélyes keresztény vezetőiről, akik munkatársaik véleménye szerint a legnagyobb hatást gyakorolták abban az évben a keresztyény világra.

Rick Warren - Az év híressége

A saddlebacki protestáns felekezet vezető tiszteletese már korábban is igen ismert volt az Egyesült Államokban. Amióta azonban előimádkozó volt Barack Obama beiktatásán, folyamatosan szerepel az amerikai hírekben, amint kiáll a keresztény értékek megőrzésének fontossága mellett.

Brian Huston - Az év médiaszemélyisége

A sydney-i pün­kösdista lelkész több környező templom közösségét egyesítve, hatalmas istentiszteleteket tartott az interneten keresztül. A templomának ifjúsági szervezete, a Hillsong United készítette imaalbum pedig elérte 2009 legnagyobb letöltési rátáját.

Rick Joyner - Az év tanára

A dél-karolinai egyházi vezető a megbocsátás fontosságát tanította egyházközségének, amikor Todd Bentley tiszteletest visszafogadta az egyházba, aki korábban botrányos válása okán kényszerült hivatalának feladása. Joyner Bentley példáján keresztül mutatott rá a problémákkal való szembenézés fontosságára.

Yonggi Cho - Az év tiszteletese

Az idős szöuli lelkipásztor hatalmas konferenciát rendezett Dél-Koreában. Több ezer, a világ minden tájáról érkezett protestáns egyházfő vett részt a szimpóziumon, amelynek fő kérdése volt a folyamatos egyházépítés lehetősége a keresztényellenes világban.

John Maxwell - Az év lelkesítője

A neves evangélikus író 2009-ben csatlakozott az internet egyik kedvelt közösségi portáljához, hogy ezentúl így is terjessze a sikeres keresztyény élet alapelveit. Maxwell könyveit évente több millió példányban vásárolják hívők és nem hívők egyaránt.

Morris Cerullo - Az év igehirdetője

A többnyire tévés műsorairól híres pünkösdista lelkész 2009-ben végigjárta a volt Szovjetunió országait, és szemináriumokat tartva vitatta meg a helyi lelkészekkel és papokkal a helyes evangelizáció módszereit.

Jaerock Lee - Az év tévés igehirdetője

Prédikációit már régóta közvetítik a dél-koreai csatornák, ám első alkalommal lehettek tanúi a nézők egy szinte percről perce sugárzott zarándoklatnak. Lee számos hívőjével és rengeteg izraeli kereszténnyel együtt járta végig a szent helyeket.

T. D. Jakes - Az év prédikátora

Az Egyesült Államok egyik legtöbbet hallgatott püspöke tavaly húsvétkor Kijevbe látogatott, hogy együtt ünnepeljen a több ezer orosz anyanyelvű hallgatóval, és bemutassa a tengerentúli prédikációk hangulatát.

Michael Bickle - Az év imádkozója

A Nemzetközi Ima Házának alapítója félmillió emberrel együtt, egy teljes napon és éjszakán át tartott ökumenikus imádságot az abortusz ellen az egyesült államokbeli Kansasben. A kezdeményezést azóta több hasonló esemény követte.

Mark Anderson - Az év stratégája

Ő hívta életre a Call2All programot. Ez a kezdeményezés a sikeres evangelizációt és a keresztények mozgósítását tűzte ki céljául, még az olyan területeken is, ahol tiltottnak számít a kereszténység. Mark Anderson, hogy ez ne legyen így, folyamatosan vezet konferenciákat a világ számos országában.


Nincsenek megjegyzések: