2010. március 10., szerda

Az ír katolikus egyház bezáratná nagypénteken a pubokat

Az egyház bezáratná nagypénteken a pubokat

Azta!
2010. Március 09.

http://editorial.jpress.co.uk/web/Upload/LIME//TH1_126200949fr%20adrian%20egan.JPG
Fr Adrian Egan
Photo: Limerick Leader

Az ír katolikus egyház egyik tisztségviselője Adrian Egan Limerickben el akarja érni, hogy a nagypénteki óriási érdeklődéssel várt rögbimeccs ellenére ne nyissanak ki a helyi pubok, tekintettel arra, hogy nagypéntek a reflexió napja, amikor megzavarja az elméket az alkohol.

A helyi kocsmárosok nehéz helyzetben vannak, és az egyház megértését kérik, mivel a helyi csapat nagy meccsének napján óriási bevételtől esnek el, ha zárva maradnak. Becslések szerint, akár 5 millió font is lehet a veszteségük.

Ezt annál is inkább fájlalnák, mert a klubok és szállodák nagypénteken is nyitva lesznek, és fognak alkoholt is árulni. Szerintük egyébként szintén nem csak a pénzről, de a város promóciójáról is szó van, hiszen a bevétel elmaradásával nem csak őket, de a helyi adóbevételeket is veszteség éri.

Az ír törvények és szokásos szerint egyébként nagypénteken zárva vannak a kocsmák, hacsak a helyi önkormányzat, nevezetesen a rendőrség nem ad külön engedélyt, Most mindkét oldal a hatóság „józanságában” bízik. Ezen múlik, hogy berúghatnak-e a csapatuk nagy mérkőzése után a helyi drukkerek, vagy ezúttal ők maradnak józanok.Nincsenek megjegyzések: