2010. március 5., péntek

Egyházkerületi kórházhálózat

Egyházkerületi kórházhálózat
A kórházak a terv szerint a visszaszolgáltatott egyházi ingatlanokban működnének.

http://www.dunatv.hu/sites/dunatv/images/dunatv_logo_blue.jpg

MTI / Duna TV
2010.03.05.

Egyházi kórházakat hozna létre a Királyhágómelléki Református Egyházkerület. A kórházak a terv szerint a visszaszolgáltatott egyházi ingatlanokban működnének - írja a Krónika című kolozsvári napilap pénteki számában.

http://www.dunatv.hu/data/cms607397/korhazi_agyak_Csikba_0203.jpg

Szülészettel, gyerekgyógyászattal, illetve a szív- és érrendszeri betegségek kezelésével is foglalkoznának az orvosok az egyházi kórházhálózatban Csűry István királyhágómelléki református püspök elképzelése szerint. Kiegészítő szolgáltatásként kedvezményesen látnák el a rossz anyagi helyzetben élőket, az árvákat.

Nagyváradon két telket és két épületet visszakapott a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK). Emellett Szatmár és Szilágy megyében is vannak olyan ingatlanjai az egyháznak, amelyekben kórházak működhetnének - nyilatkozott a lapnak Csűry István, aki szerint eleinte külföldről hívnának orvosokat, elismert professzorokat, mégpedig azért, hogy olyan betegeket is elláthassanak, akik akár a technikai felszereltség, akár a biztosítás hiánya miatt más romániai egészségügyi intézményekben gyógyíthatatlannak számítanak.

Az egyházkerület már régóta jó kapcsolatot ápol németországi és svájci kórházakkal, orvosokkal, akik eddig is sokszor segítettek a nagybeteg egyháztagokon. Emellett a magyarországi Segítő Jobb Alapítvány is számtalanszor támogatott már anyagilag olyanokat, akik az egyházkerülethez fordultak segítségért.

Ha kiépül az egyházkerület területén a keresztyéni lelkületet is figyelembe vevő kórházhálózat, nem csak a református híveket várják majd.

A kórházakat anyagilag a különböző helyekről remélt támogatásokon kívül egyházon belüli biztosítási rendszer is segíthetné, amelyhez akár a testvéregyházak tagjai is hozzájárulhatnának - nyilatkozott a püspök.


Nincsenek megjegyzések: