2010. március 29., hétfő

Válókeresetet nyújtott be Tőkés László felesége

Válókeresetet nyújtott be Tőkés László felesége

MTI / erdon.ro
2010.03.29

Nagyvárad - Válókeresetet nyújtott be Tőkés László romániai európai parlamenti képviselő felesége, aki hűtlenséggel vádolja férjét – adta hírül hétfőn a román Mediafax hírügynökség.

http://kepek.erdon.ro/kepek/news-20100329-03354896-148835482.jpg


Tőkés Edit szerint férje többször is megcsalta, emellett azt állítja a nagyváradi bírósághoz benyújtott keresetben, hogy a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) volt püspöke huszonöt éves házasságuk alatt "terrorizálta" őt, és "lelki sérüléseket" okozott neki.

A Tőkés házaspárnak három gyermeke van. A válókereset indoklásában Tőkés Edit azt állítja, hogy a viszonyuk megromlásáért kizárólag férje a hibás, akinek "számos" szerelmi kalandja volt, amelyekről az EP-képviselő "kollégái" is tudnak.

A Mediafax tudósítása szerint Tőkés Edit azt kéri a keresetben, hogy vehesse fel ismét lánykori nevét. Gyermektartási díjként férje jövedelmének az egyharmadára tart igényt két gyermekük számára, akik még nem fejezték be tanulmányaikat. A nagyváradi bíróság május 12-re tűzte ki a válóper első tárgyalását.

„Próbatétel”

Élete legnagyobb próbatételeként éli meg Tőkés László azt, hogy felesége válókeresetet nyújtott be - ezt maga a politikus nyilatkozta hétfőn az MTI-nek.

A politikus az MTI kérdésére válaszolva elmondta, hogy felesége egy héttel ezelőtt adta be a válópert, miután tavaly decemberben elhagyta őt, és otthonukból elköltözött. "Mivel ezen a helyzeten nem tudtam változtatni, döntését kénytelen vagyok tudomásul venni és tiszteletben tartani" - mondta Tőkés László.

Rámutatott: család- és gyermekszerető emberként élete legnagyobb próbatételeként és válságaként éli meg a történteket. Leszögezte: az ügy további részleteibe nem avatja be a nyilvánosságot, mivel családját óvni akarja a nyilvánvaló politikai ártószándéktól, valamint a bulvársajtótól. A politikus hozzátette, hogy munkájának és hivatásának a továbbiakban is megpróbál töretlenül eleget tenni.

Tőkés László hivatalos állásfoglalása a válásával kapcsolatosan

erdely.ma
2010.03.29.

A Magyar Távirati Irodának a válásával kapcsolatos érdeklődése nyomán Tőkés László a következőket közölte írásban:

A válásomra vonatkozó kérdésükre válaszképpen a következőket tartom szükségesnek közölni: minekutána a tavaly decemberben feleségem elhagyott, és otthonunkból elköltözött, egy héttel ezelőtt beadta a válópert. Mivel ezen a helyzeten nem tudtam változtatni, döntését kénytelen vagyok tudomásul venni és tiszteletben tartani.

Család- és gyermekszerető emberként életem legnagyobb próbatételeként és válságaként élem meg a történteket. Mivel a nyilvánvaló politikai ártó szándéktól, illetve a bulvársajtótól védeni akarom magunkat, továbbá drága gyermekeimet is óvni szeretném, az ügy további részleteibe nem avatom be a nyilvánosságot.

Munkámnak és hivatásomnak a továbbiakban is megpróbálok töretlenül eleget tenni.

Budapest, 2010. március 29.

Tőkés László
EP-képviselő

http://www.blikk.hu/data/cikk/2/1/46/79/cikk_2014679/tok535.jpg
Fotó: Blikk



Nincsenek megjegyzések: