2010. március 18., csütörtök

Megfejtették az igazi Da Vinci-kódot?

Árvízzel indul a világvége

Blikk
2010-03-17

VATIKÁNVÁROS — Egy vatikáni archeológusnő úgy gondolja, hogy megfejtette az igazi Da Vinci-kódot, amely különbözik a Dan Brown sikerkönyvében megírt megoldástól. Csak győzzük kivárni 4006. március 21-et.


http://www.blikk.hu/data/cikk/2/1/35/49/cikk_2013549/vacsi5353.jpg

Egy vatikáni kutató, Sabrina Sforza Galitzia a freskón lévő ablakban „lelte a megoldás kulcsát”



Míg a műből készült hollywoodi filmben Jézus vérvonalának folytatása áll a középpontban, addig Sabrina Sforza Galitzia szerint a Leonardo da Vinci világhírű freskóján, Az utolsó vacsora című képen lévő ablak a megoldás kulcsa. Dan Brown művében a Krisztus jobbján ülő János apostolról állította, hogy az valójában Jézus szerelme, Mária Magdaléna, aki gyermeküket hordta a szíve alatt.

A kutatónő legújabb tanulmányában azt állítja, hogy a bibliai jelenetet ábrázoló mű fölső részén lévő középső ablak, a lünetta rejti a titkos kódot. Az ablak ívének, valamint a zodiákus jegyek segítségével számolta ki a végítélet napját olyan módon, hogy a rejtvényfejtéshez felhasználta a latin ábécé 24 betűjét, amelyek a valóságban a nap 24 óráját jelképezik. Így jutott arra a megállapításra, hogy az apokaliszis 4006. november 1-jén lesz, amelynek körülményei az Újtestamentum Jelenések, vagy más néven János jelenései könyvében már le is van írva. Állítása szerint a reneszánsz mester így akart üzenni az utókornak, amit az akkori cenzúra miatt nyíltan nem tehetett meg.

Da Vinci nemcsak azt tudta, hogy világméretű árvíz végez az emberiséggel, azt is tudta, mikor – mondta a La Repubblica nevű lapnak az archeológusnő.

Az árvíz 4006. március 21én fog kezdődni, és november 1-jére minden elpusztul. A katasztrófa, akárcsak a Jelenések könyvében, egy új világ eljövetelét vetíti elő. Az i. sz. 94–95-ben íródott ókeresztény műben szörnyű tragédiák érik a világot: tűz és jégeső pusztít a földön, ezért sokan meghalnak. Csak Izráel népéből maradnak fenn, minden törzséből a homlokán megpecsételtek 12-12 ezer embert, Isten szolgáit, hogy e jel révén meneküljenek meg a pusztulástól.


Nincsenek megjegyzések: