2009. december 17., csütörtök

Tokes, decorat de Basescu, la 20 de ani de la Revolutie

Tokes, decorat de Băsescu, la 20 de ani de la Revoluţie

Evenimentul Zilei
17 Decembrie 2009

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat pe Laszlo Tokes cu Steaua României în grad de Cavaler, la 20 de ani de la Revoluţie. Şeful statului a oferit, astăzi, decoraţii şi angajaţilor Administraţiei Prezidenţiale.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1687/5186920/1/tokes-laszlo-vargyasi-levente.jpg?width=400
foto: mediafax

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat pe europarlamentarul Laszlo Tokes cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, "în semn de mare apreciere a curajului şi demnităţii de care a dat dovadă, declanşând, prin exemplu personal, revolta istorică a poporului român împotriva dictaturii comuniste", potrivit Monitorului Oficial, în care apare decretul. În acelaşi document se arată că Laszlo Tokes a primit şi medalia Robert Schuman, care i-a fost acordată de către preşedintele grupului PPE din PE, Joseph Daul, cu ocazia unei ceremonii organizate pentru a marca 20 de ani de la căderea comunismului în Europa, informează Mediafax.

Tot astăzi, Traian Băsescu a conferit decoraţii mai multor angajaţi şi consilieri din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, "în semn de apreciere deosebită a activităţii eficiente şi meritorii prin care au contribuit cu succes şi profesionalism la îndeplinirea atribuţiilor" ce revin instituţiei. Cei nouă consilieri prezidenţiali au primit distincţia Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler.

Alţi 11 consilieri de stat, printre care Mariana Bitang, Gheorghe Angelescu, Cătălin Avramescu şi Bogdan Mănoiu, au fost decoraţi. Potrivit Monitorului Oficial 172 de salariaţi ai instituţiei au distincţii, precum "Ordinul Naţional Serviciu Credincios în grad de Cavaler", "Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Ofiţer" sau "Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Cavaler".


Nincsenek megjegyzések: