2009. december 27., vasárnap

A Biblia ősi titkai (DVD-sorozat)

A BIBLIA ŐSI TITKAI

Forgalmazó: Visual Bible




Szent Biblia: Valóság vagy fikció?

A Biblia lapjain a történelem leglátványosabb eseményei elevenednek meg. De igaz-e mindez? Mítosz vagy realitás? Tény vagy mese? Most választ kaphatunk. Bibliatudódok és kételkedők nyilatkoznak a Szentírás legvitatottabb kérdéseiről. Íme, egy csodálatos bizonyíték! A bibliai események színes, drámai felélesztése. Tudományos kísérletek győzhetnek meg arról, hogy az új és lenyűgöző eredmények a Biblia aktualitásáról és értékességéről beszélnek.

Kísérjük figyelemmel a 'Bibilia ősi titkai' című sorozatot, és magunk is válaszolhatunk! Kiváló televíziós szakemberekkel együtt dolgozva tettük ezt a filmet alkalmassá mind otthoni, mind gyülekezeti vetítésre.

'Egy provokatív filmsorozat, amely elmélyíti hitünket és állást foglal a Biblia számos vitás kérdésében.'- Dr. Bill Bright, a Campus Crusade for Christ International elnöke.


A BIBLIA ŐSI TITKAI I.


'Noé bárkájának ötezer éves története hitelesen tárul szemünk elé. Jól dokumentált, alapos kutatómunka.'- David W. Balsinger, a 'Noé bárkájának keresése' (1976), és a 'Noé bárkájának hihetetlen felfedezése' (1995) című könyv írója

Valóság vagy mese?

Egy váratlan világkatasztrófa. Szűnni nem akaró esőzés. Folyók, tengerek lépnek ki medrükből. A viharos erejű széllel és hullámokkal egy kipróbálatlan hajó készül szembeszállni...egy teljes éven keresztül?

Képtelenség...vagy mégse? Hogy volt képes Noé ilyen hatalmas hajó megépítésére? Milyen technológiát alkalmazott? Hogy bírta el a bárka a nagy állatsokaságot? Elképesztő, új óceánográfiai kísérletek adnak egyértelmű magyarázatot mindezen kérdésekre.

Volt-e világméretű vízözön?

Perzsia... Kína... Egyiptom... A világ több mint 200 kultúrájában előfordul ez a történet. Mindegyikben szó van árvízről, egy óriási hajóról, állatokról, néhány túlélőről.

Véletlen egybeesés? Vagy egy ősi történet napjainkig húzódó szála? Honnét származik és hová vonulhatna el az egész Föld elfedéséhez elegendő víz?

Vegyük számba azokat a meglepő titkokat, amelyeket a mai tudományos felfedezések és archeológiai ásatások hoztak felszínre!

Mi történt vele?

Lehetséges mindez? Az óriási fabárka valóban az Ararát-hegység omladozó északi lejtőjének jege alatt fekszik? Több tucat hiteles szemtanú számol be egy bárkáról. De mi van a bárkáról készült állítólag eltűnt fotókkal? Igaz történet vagy mese?

Döntsük ek együtt! De előbb nézzük meg az Ararát kutatók hihetetlen kalandjainak dokumentumait!

4,37 GB DVD letöltése (*)


A BIBLIA ŐSI TITKAI II.


Bábel tornya

Egy körkörös torony emelkedik az ősi Babilon fölé... mindaddig, míg Isten széjjel nem szórja a köveket, és szét nem széleszti az építőket.

Valóság vagy mese? Valóban megépülhetett ez a torony? Ha igen, hogyan tünhetett el nyomtalanul? Vagy mégis van nyom?

És mi a helyzet azza a bibliai kijelentéssel, hogy minden faj és nyelv a Mezopotámia távoli szögletéből származik? Mérlegeld az elképesztő, új bizonyítékokat és azt a hírt, hogy amint azt már évszázadokkal ezelőtt megjövendölték, a torony talán újra felépül.

Sodoma és Gomora

Két várost temetett maga alá a kénköves tüzes erő. csupán egy ember és családja menekül meg. Lehetetlen! - vélekednek a kritikusok. De napjaink ásatásai mást mondanak. Járjunk utána!

A Holt-tenger déli partjának köves talajú területéről származó korabeli csontok, edények, hamunyomok mesélik el ezt a történetet.

3,92 GB DVD letöltése (*)


A BIBLIA ŐSI TITKAI III.


Mózes...Átkelés a Vörös-tengeren

Égő csipkebokor a sziklás hegyoldalon. Isteni jel, vagy csak egy napszúrást kapott pásztor hallucinációja?

Közel 2 millió menekült kel át szárazon a Vörös-tengeren, miközben az őket üldöző egyiptomi hadsereg vízbe veszik. Csoda vagy káprázat?

Fedezzük fel a meglepő igazságot!

Mózes és a tíz parancsolat

A két kőtábla, amibe Isten az ujjaival vésett, eltűnt. Hol van most? A történelem pora fedte be, vagy eltűnt a politika süllyesztőjében? Pontosan hol is található a Sínai-hegy?

Napjaink archeológiai expedíciója eleveníti fel ezeket a kérdéseket, és egy lehetséges megoldást tár fel.

4,35 GB DVD letöltése (*)


A BIBLIA ŐSI TITKAI IV.


Sámson

Sámson a Biblia egyik legszínesebb egyénisége. Öntelt, lobbanékony, bosszúálló. Valóságos személy volt? Képes-e egy ember romba dönteni a Filiszteusok templomát? Egy szamár állcsontjával megölni ezer ellenséget? És ha hős volt, hogyan engedhette meg Delilának, hogy lépre csalja?

Új archeológiai kutatások meglepő fordulattal gazdagítják Sámson történetét.

Valóban leomlottak Jerikó falai?

Jerikó, a világ egyik legősibb és legtitokzatosabb városa. Lehetséges, hogy várfalai egy kürt szavára omlottak le? Megtörténhet, hogy a sebes folyású Jordán hirtelen megáll, hogy a város megtámadására induló Izráeliek szárazon keljenek át?

A kételkedők azt mondják: nem. De az ősi Jerikói ásatások néma tanúi másként vélekednek erről.

4,13 GB DVD letöltése (*)

A BIBLIA ŐSI TITKAI V.


Dávid és Góliát csatája

Dávid legyőzi Góliátot. Ez a valószínűtlen győzelem Isten erejét demonstrálja.

Valóban megtörtént? Tény vagy legenda? Valós személy volt Dávid és Góliát? Halálos kimenetelű volt a viadal? Képes egy pásztor arra, hogy parittyával és egy kicsi kővel leterítsen egy ilyen hatalmas harcost?

Meglepő bizonyítékunk van!

Frigyláda

Egy színarannyal bevont ősi faláda.

Hollywood-i kellék, vagy történelmi tény?

A bibliai leírásokban szereplő tökéletes mesterművet ténylegesen a Sínai sivatagon keresztülhaladó menekültek egy csoportja készítette? És ha ez valóban létezett, hol van most?

1981-ben néhány rabbi az ásatások során rátalál a frigyládára. De mikor jön el a fedél felemelésének pillanata? És mit találunk a frigyládában?

4,07 GB DVD letöltése (*)

A BIBLIA ŐSI TITKAI VI.


A tüzes kemence

Három ember az izzó kemencében. A lángok mintha elrejtették volna az elítélteket. A kíváncsi tömeg kiáltásokra vár, de hiába. Sadra, Mésak és Abednego sértetlenül jön elő. Lehetséges, hogy bárki is épen kerül ki a tűzből? Hogyan? Computer szimuláció segítségével nyomon követhetjük a három elítéltet az izzó kemencébe. Ezek után elmennél anélkül, hogy lásd a csodát?

A torinói lepel

Ez az a gyolcs, amely Jézus testét takarta a sírban? A történelem legnagyobb horderejű eseményének néma tanúja? Vagy mindez szélhámosság? Egy jól kitalált félrevezetés, amely századokon keresztül milliókat tévesztett meg? Most 44 tudományos kísérlet van a mérleg egyik oldalán, és felrázó igazságot mondanak el.

4,30 GB DVD letöltése (*)


(*) A 001-00n fájldarabokat - amennyiben az esetlegesen használt letöltésvezérlő-program nem teszi meg - a HJSplit nevű programmal ajánlott egyesíteni. Az így nyert .ISO kiterjesztésű lemezképeket DVD-író programmal (pl. Nero) kell kiírni, vagy lemezkép-megjelenítő programmal (pl. PowerISO) egy virtuális meghajtóhoz csatlakoztatni és arról futtatni.



A Biblia ősi titkai 1-6. letöltése torrentként
5,72 GB AVI


Nincsenek megjegyzések: