2009. december 16., szerda

Jeruzsálem: "Halál a keresztyénekre!"

"Halál a keresztyénekre" - felirat a jeruzsálemi Szentháromság templom falán

reformatus.hu
[2009-12-16]

Vandál cselekményt hajtottak végre a múlt hét közepén a jeruzsálemi Orosz Egyházi Misszió Szentháromság templom ellen. A templom oltár részén és az előcsarnoki részen ivrit nyelven nagy vörös betűkkel a „Halál” és „Halál a keresztényekre” feliratot festették fel.

http://reformatus.hu/archiv/2009/kep/1260975710.jpg

(Jeruzsálem) - A templom oltár részén és az előcsarnok részén ivrit nyelven nagy vörös betűkkel a „Halál” és „Halál a keresztényekre” feliratot festették fel. A Misszió vandalizmus miatt bejelentést tett a rendőrségen. Az ortodox papságot és szerzeteseket, valamint más felekezetű keresztyéneket korábban is nem egyszer értek szóbeli fenyegetések. A huligánok azt követelték, hogy a keresztyének távozzanak az országból, különben lemészárolják őket.

Néhány nappal ezelőtt a Jeruzsálemi Patriarchátus kanonizálta Szent Filumenosz papvértanút – a Szent Sír Testvériség tagját, akit többszöri fenyegetések után vadállati kegyetlenséggel gyilkoltak meg a fanatikusok Szikhemben, 1979-ben. Az 1980-as évek elején hasonló gyilkosságok történtek, amelynek áldozatai az egyik jeruzsálemi orosz monostor apácái – Varvara és Veronika (anya és leánya) apácák voltak. (www.rusdm.ru, szimandron.hu - 2009-12-15 - dr. békefy-röhrig klaudia - www.reformatus.hu)


Nincsenek megjegyzések: