2009. december 14., hétfő

UE interzice bocetele la inmormantari

UE interzice bocetele la înmormântări, iar persoana decedată trebuie să poarte haine biodegradabile

Realitatea TV
2009-11-27

Fără sicriu deschis, bocete la căpătâiul decedatului sau cortegiu funerar până la cimitir. Normele europene, adoptate prin lege de senatori, anulează tradiţiile populare şi fac loc unor reglementări stricte cu privire la înmormântări.

http://media.realitatea.net/multimedia/image/200911/w298/cimitir_16411900.jpg

Transportul defunctului până la cimitir nu se va mai putea face cu dricul, ci cu maşini speciale. Sicriul va trebui să aibă o grosime cuprinsă între trei şi cinci centimetri, iar persoana decedată va trebui să fie îmbracată în haine biodegradabile. Preoţii băcăuani cred că noua lege este aberantă.

Cimitirele trebuie să aibă capelă cu o cameră frigorifică şi o perdea de arbori de jur împrejur. Doar o singură capelă din Bacău îndeplineşte condiţiile impuse.

"Părerea mea este că noua lege nu are cum să se aplice în Biserica Ortodoxă românească, în primul rând din motive financiare, deoarece niciun cimitir nu are fonduri pentru asemenea cheltuieli, iar în al doilea rând, datorită bunului simţ românesc care se exprimă şi prin plâns şi prin alaiul care se creează la o sjujbă de înmormântare. Nu ştiu în ce masură s-a votat, dar este aberantă sub toate aspectele", a declarat Mihai Beicu, preot la biserica "Sfânta Treime" din Bacău.

Nincsenek megjegyzések: