2009. május 21., csütörtök

Pope2you

Pope2you – új vatikáni portál a „digitális nemzedék” számára

A Vatikán fiatalok számára Pope2you címmel új portált indít, amelynek célja, hogy a pápa üzenetét az interneten felnövekvő generáció számára is hozzáférhetővé tegye. A Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsa által gondozott oldal május 24-én, a tömegtájékoztatási világnap alkalmából indul útjára.

Az eseményről Claudio Celli érsek, a Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsának elnöke tájékoztatta az újságírókat. Elmondta: az új portál aktualitását az is megerősíti, hogy az idei tömegtájékoztatási világnap pápai üzenete az új technológiákkal, az emberek közötti virtuális kapcsolatokkal foglalkozik. (A pápai üzenet magyar fordítása itt olvasható.) Celli elmondta: „Ez is egy módja annak, hogy közvetítsük azokat az értékeket, amelyekben hiszünk. Reméljük, hogy a fiatalok tudják, hogyan lehet arra használni ezeket a kommunikációs eszközöket, hogy az Evangélium üzenetét az egész világ ifjúságának elvigyék. Ezért hoztuk létre ezt az oldalt.”

 

Az öt nyelven elérhető honlap a fiatalok kultúrájához közelít, a „digitális nemzedékhez” szól, ahogyan a pápa nevezi őket. A felhasználók virtuális lapokat küldhetnek egymásnak a pápa képével, illetve beszédeiből vett idézetekkel. A képeslapokat egy Facebook-alkalmazással lehet majd küldeni, ám ez nem jelenti azt, hogy a pápa saját felhasználói profillal jelenik meg ezen a közösségi oldalon – fogalmazott az érsek. Egy másik új elem, hogy iPhone használatával is hozzá lehet férni a pápa képeihez, illetve üzeneteihez. A pápa üzenete ezenkívül interaktív módon, wiki rendszerben is olvasható az oldalon.

 

A portál elindítása része a Szentszék új, online technológiákat megcélzó kommunikációs stratégiájának, melynek keretében már a YouTube-on is elérhető a Vatikán saját oldala, s ennek köszönhetően húsvétkor 27 különböző nyelven feliratozva lehetett követni a pápa üzenetét az interneten.

 

Az oldal címe: http://pope2you.net

 

Magyar Kurír

 

 

Nincsenek megjegyzések: