2009. május 6., szerda

lapszemle 2009.05.06.b.

Cat costa Duhul Sfant in Romania?
Putini dintre noi isi imagineaza ca in Romania, tara in care aproape totul este de vanzare, se poate cumpara chiar si harul preotiei. Si totusi, exista inalti prelati care nu se dau in laturi sa intermedieze accesul la Duhul Sfint, daca doritorul este om cu stare. Reporterii incognito ai Romaniei libere dezvaluie care sunt caile prin care se poate ajunge preot, rapid, ocolind canoanele si regulamentele Bisericii Ortodoxe Romane.
http://www.romanialibera.ro/a152882/cat-costa-duhul-sfant-in-romania.html


Arhiepiscopul Teodosie, primul inalt ierarh ortodox in istoria BOR cercetat penal
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, acuzat de luare de mita si complicitate la fals intelectual, este primul inalt ierarh ortodox cercetat penal, in istoria Bisericii Ortodoxe Romane, din 1990 incoace.
http://www.mediafax.ro/social/arhiepiscopul-teodosie-primul-inalt-ierarh-ortodox-in-istoria-bor-cercetat-penal.html?1688;4295990


IPS Teodosie, cercetat penal pentru luare de mita si complicitate la fals intelectual
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este cercetat penal pentru luare de mita si complicitate la fals intelectual, a anuntat, marti, Parchetul Tribunalului Constanta, care s-a autosesizat in urma articolului aparut in Romania Libera.
http://www.mediafax.ro/social/ips-teodosie-cercetat-penal-pentru-luare-de-mita-si-complicitate-la-fals-intelectual.html?1688;4294707


IPS Teodosie, prins cu necuratu'! Este cercetat pentru luare de mita
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este cercetat penal pentru luare de mita si complicitate la fals intelectual, a anuntat, marti, Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta.
http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/ips-teodosie-prins-cu-necuratu-este-cercetat-pentru-luare-de-mita.html


In judetul Bistrita-Nasaud, 29 de biserici evanghelice sunt in paragina
Majoritatea bisericilor evanghelice din judetul Bistrita-Nasaud sunt in paragina. Numai doua lacase de cult sunt acum in proces de reabilitare. Motivul invocat de autoritati: nu exista fonduri pentru repararea si consolidarea bisericilor evanghelice considerate monument istoric.
http://www.realitatea.net/in-judetul-bistrita-nasaud--29-de-biserici-evanghelice-sunt-in-paragina_510167.html

Nincsenek megjegyzések: