2009. május 13., szerda

lapszemle 2009.05.13.

Hálaadó istentisztelet Dabolcon
Szatmár megye -  Vasárnap, 13 órai kezdettel hálaadó istentiszteletet tartanak a dabolci református templomban, abból az alkalomból, hogy megtörtént az épület belső renoválása — kaptuk a tájékoztatást Szilágyi István Róbert lelkipásztortól.
http://hirlap.ro/mh/cikk.php?id=21997&apparition=2009-05-13

Felújítják a 120 éves végvári templomot
Temes megye – Áprilisban elkezdődött az 1888-ban épült, meglehetősen viharvert állapotban levő végvári református templom felújítása. A gyülekezet számára örömteli eseményről Bódis Ferenc lelkipásztor számolt be lapunknak, aki rendkívül elégedett a presbitérium és a gyülekezet pozitív hozzáállásával.
http://erdely.ma/kisregio.php?id=51746

Biserica de patrimoniu din Vingard, judetul Alba, a ars din temelii
Biserica de patrimoniu mistuita de flacari. Lacasul de cult din secolul al XVIII-lea de la Vingard, judetul Alba, a ars din temelii in aceasta dimineata.
http://www.realitatea.net/biserica-de-patrimoniu-din-vingard--judetul-alba--a-ars-din-temelii_515172.html

Au dat foc la vreascuri sa curete cimitirul, dar au incendiat o biserica
Semn rau in Alba, unde o biserica veche de 180 de ani a ars in totalitate luni dimineata.
http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/au-dat-foc-la-vreascuri-sa-curete-cimitirul-dar-au-incendiat-o-biserica.html

Un calugar care a recunoscut ca a incercat sa dea mita a fost achitat de judecatori
Calugarul Mitica Nacu, in varsta de 31 de ani din Bacau, care a fost judecat si acuzat ca a oferit 200 de euro unui politist din comuna vranceana Nanesti, a fost achitat de magistratii Tribunalului Vrancea. "Instanta achita inculpatul in baza art. 11 pct.2 lit.a, cu referire la art. 10 , lit. e, Cod Procedura Penala. Dispune restituirea catre inculpat a sumei de 200 de euro", se arata in solutia data de judecatori.
http://www.romanialibera.ro/a153487/un-calugar-care-a-recunoscut-ca-a-incercat-sa-dea-mita-a-fost-achitat-de-judecatori.html
 
 

Nincsenek megjegyzések: