2009. május 6., szerda

lapszemle 2009.05.06.d.

Teodosie e cercetat de DNA din 2007 pentru dedulcire la ochiul dracului
Management marca Teodosie Tomitanul. Preotii din parohiile judetului Constanta nu primesc bani de salariu de la Arhiepiscopie, cu toate ca acestia sunt virati de la bugetul de stat. In fiecare zi de salariu, preotii parohi se prezinta la Arhiepiscopie, unde primesc lumanari in contravaloarea salariilor si o chitanta care sa ateste ca acestea au fost platite
http://www.jurnalul.ro/stire-special/teodosie-e-cercetat-de-dna-din-2007-pentru-dedulcire-la-ochiul-dracului-506675.html

Teodosie: este o inscenare Patriarhia: filmul e indubitabil
Dezvaluirile Romaniei libere referitoare la metodele prin care se poate ajunge preot fara respectarea regulamentelor Bisericii Ortodoxe au starnit reactii stranii din partea institutiilor vizate.
http://www.romanialibera.ro/a153104/teodosie-este-o-inscenare-patriarhia-filmul-e-indubitabil.html

Scurtatura catre preotie trece si pe la Manastirea Cozia
Romania libera continua dezvaluirile referitoare la caile prin care se poate ajunge preot, rapid, ocolind canoanele Bisericii Ortodoxe Romane. Una dintre metode este intrarea la manastire si parcurgerea, in mare viteza, a tuturor rangurilor monahale.
http://www.romanialibera.ro/a153007/scurtatura-catre-preotie-trece-si-pe-la-manastirea-cozia.html

Avocatii lui Teodosie il iau ca reper pe Becali
Speriat de faptul ca parchetul a inceput urmarirea penala impotriva sa, Arhiepiscopul Teodosie a montat un atac la persoana impotriva jurnalistilor de la Romania libera care au demonstrat, intr-un articol publicat marti, ca oricine dispune de sume importante de bani poate ajunge preot ocolind regulamentele Bisericii Ortodoxe.
http://www.romanialibera.ro/a153123/avocatii-lui-teodosie-il-iau-ca-reper-pe-becali.html

Arhiepiscopul Tomisului, urmarit penal in urma anchetei RL
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, va fi urmarit penal pentru luare de mita si complicitate la fals intelectual, a anuntat Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta. Procurorii s-au autosesizat in urma dezvaluirilor publicate in numarul de ieri al Romaniei libere, in care aratam ca inaltul prelat a acceptat sa-l ajute pe reporterul incognito al ziarului sa se inscrie la Facultatea de Teologie a Universitatii de Stat "Ovidius" din Constanta, la jumatate de an dupa inceperea scolii. "Se efectueaza urmarirea penala pentru aceste infractiuni prevazute de lege", ne-a confirmat Adina Florea, purtatorul de cuvant al institutiei.
http://www.romanialibera.ro/a153005/arhiepiscopul-tomisului-urmarit-penal-in-urma-anchetei-rl.html


Nincsenek megjegyzések: