2009. november 26., csütörtök

Megjelent a királyhágómelléki református kalendárium

Megjelent a református kalendárium

Erdon.ro

Nagyvárad - A királyhágómelléki egyházkerület kiadásában a napokban jelent meg a 2010-es évi református kalendárium. A 12 lejbe kerülő kiadvány az egyházközségeknél és az Illyés Gyula könyvesboltban kapható.

Megjelent a református kalendárium

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) kiadásában a napokban került ki a nyomdából a Bereczki András paptamási lelkipásztor (képünkön) által szerkesztett 2010-es évi református kalendárium. Az igényes kivitelezésű kiadvány címlapján a végvári templom, a hátsó borítóján pedig a borsi gyülekezeti otthon látható. A kötetben interjúk olvashatóak Tőkés László európai parlamenti képviselővel, Berkesi Sándor karnaggyal, Liszt- és Magyar Örökség díjas zeneszerzővel, valamint Éhn József, a Kárpát-medencei Magyarságért Társaság elnökével. A gyülekezeti őrjárat sorozatban ezúttal a tamáshidai, a mezőbajai, az anti, az árpádi, a végvári és a krasznamihályfalvi egyközségek múltjáról és jelenéről esik szó.

Hasznos címtár

A történelmi fejezetek oldalain Ősz Előd teológiai tanár a 350 éve elhunyt II. Rákóczi Györgyről, Mihálka Zoltán történész pedig a 150 éve meghalt Széchenyi Istvánról értekezik. Kupán Árpád történész Sorsfordító évek a romániai magyarság életében, 1939-1940 címmel közül egy hosszabb lélegzetű írást. Az irodalmi részben többek közt Reményik Sándorról, Mikszáth Kálmánról és Petelei Istvánról olvashatóak értékes gondolatok, Járosi Éva összeállításában. Derűs perceket igérnek a viccek, a kisebbeknek pedig a gyereksarok biztosít kellemes kikapcsolódást. Hasznos információkat kinál ugyanakkor bárki számára a kalendárium végén található címtár.

Ciucur Losonczi Antonius


Nincsenek megjegyzések: