2009. szeptember 21., hétfő

Királyhágómellék: megvannak a püspökjelöltek

Megvannak a püspökjelöltek

Nagyvárad - Hétfő délben a Királyhágómelléki Református Egyházkerület zárt körû választó közgyûlést tartott, melyben összesítették a novemberi püspökválasztásra jelöltek listáját.

Megvannak a püspökjelöltek

A listán 10 személy szerepel, közülük négyen, vagyis Csűry István megbízott püspök, Mikló Ferenc, a Bihari Egyházmegye esperese, Berke Sándor tenkei lelkész és Csernák Béla bihari lelkész, Bihar megyeiek. Mellettük jelölték még Higyed Istvánt, Józsa Ferencet, Gellért Gyulát, Vicsai Ferencet, Fazakas Csabát és Higyed János Mátyást is.


Szűcs András Ottó, a Választó Bizottság elnöke egy rögtönzött sajtótájékoztató keretében összegezte az egyházmegyei püspökjelölő közgyűlések eredményeit: 191 szavazatot kapott Csűry István megbízott püspök, 68 szavazatot kapott Mikló Ferenc nagyszalontai lelkész, bihari esperes, és négy szavazatot kapott Józsa Ferenc, arad-mosócitelepi lelkipásztor. Gellért Gyula és Higyed János két, a többiek pedig 1-1 szavazatot kaptak. A következő lépés az lesz, hogy a bizottság hivatalosan is megkérdezi a listán szereplőktől, hogy vállalják-e a jelölést, illetve nyilatkozattételre is felkérik őket, melyben saját felelősségre elismerik, hogy együttműködtek-e, vagy sem a Szekuritátéval. A szavazócédulákra a három legtöbbet kapott jelölt kerül fel. A szavazást a jelen információk szerint november 20-án Nagybányán fogják tartani.


Erdon.ro



Nincsenek megjegyzések: