2009. szeptember 26., szombat

Csűryt támogatja Tőkés László

Csűryt támogatja Tőkés László

http://umsz.manna.ro/images/umsz_logo.jpg
Totka László | 2009-09-25


Csűry István megbízott püspök vezet a Királyhágómelléki Református Egyházkerületben tartandó püspökválasztáson a nemrég lezajlott jelölések után – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Tőkés László volt püspök, EP-képviselő.

Tájékoztatása szerint a jelöléskor igen fontos szempont és követelmény volt az átvilágítás utáni tisztaság és a szakmaiság. Többek között nyilatkozattételre kérték fel a jelölteket, hogy együttműködtek-e a Szekuritátéval, vagy sem.

"A tiszta múltjukat és az egyházi, nemzeti szolgálat folytonosságát kell bizonyítaniuk a jelölteknek, morálisan hiteles, megbízható jelöltekre van szükség. Értékelvű választást szeretnénk, ahol a szakmaiság és a tisztaság számít" – mondta Tőkés, aki szerint Csűry István a rendszerváltozás folytonosságát képviseli.

A volt püspök szerint tovább kell folytatni az egyházon belüli "rendszerváltozást", a megtisztulást, a múlttal való szembenézést, melynek ügyében az egyháznak vezető szerepet kell betöltenie ahhoz, hogy az erdélyi magyar társadalomban életében pozitív változás állhasson be. "Ezért is válik igen fontossá a közelgő püspökválasztás" – fogalmazott a volt püspök.




Nincsenek megjegyzések: