2010. szeptember 7., kedd

Dumnezeu nu este de gen masculin?

Dumnezeu nu este de gen masculin?

ziare.com
06 Septembrie 2010

Membrii Bisericii Episcopale Scotiene se afla in centrul unei controverse, dupa ce au scos din predici si slujbe toate referirile la Dumnezeu la genul masculin.

http://thumbs.ziare.com/Dumnezeu-nu-este-de-gen-masculin-/7974e98135084c213/240/0/1/70/Dumnezeu-nu-este-de-gen-masculin-.jpg

Potrivit acestora, Dumnezeu este peste femeie sau barbat, peste sexe, netrebuind sa fie incadrat in vreun fel, relateaza Daily Telegraph.

Asa cum era de asteptat, traditionalistii au criticat acesta reforma din sanul Bisericii.

Schimbarile, care presupun disparitia pronumelor de gen masculin, precum El, al Lui etc, au fost discutate recent in Sinodul General. Totul se pare ca a pornit de la preotii femei, care au pus la indoiala faptul ca Dumnezeu ar avea sexul masculin.

Si termenul de omenire (mankind) a fost inlocuit cu lume (world), pentru a nu mai exista nicio referire la sexul masculin (man = barbat).

"Nu spunem ca Dumnezeu nu este de gen masculin. Insa Dumnezeu este si de gen feminin. Problema este ca incercam sa folosim un limbaj pentru a descrie ceva ce este imposibil de descris", spun reprezentantii Bisericii Episcopale Scotiene.



2 megjegyzés:

szelemer írta...

Ideje lenne megtanulniuk magyarul...

Stud. Theol. írta...

Hat igen, mi nem teszunk kulonbseget...