2010. szeptember 8., szerda

Szatmári református kórusok hangversenye

Tematikus hangverseny a Székesegyházban

Szatmar.ro
Egyedi Zsolt
2010.09.06.

Emlékezetes estében lehetett részük azoknak a személyeknek, akik részt vettek vasárnap este a Szatmári Református Egyházmegye Lelkészkórusának és a Szatmári Református Gimnázium Gyermekkórusának hangversenyén.

http://www.szatmar.ro/files/tiny_mce/1%20zsolti/hangverseny%20570.jpg

Az „Ő az Úr, Ő a Király!" című előadáson nagy összhangban szólalt meg az énekhang a különböző hangszerekkel. Higyed Gyöngyi karmester vezénylésével felcsendültek Bartók, Bach, Mozart, Händel művek is a sok más zeneszerző alkotása mellett. A dalok közötti elbeszélések összefogták az előadást, és a hangverseny egy egységes egészet alkotott. Dávid és Góliát történetét elevenítette fel, amely a mai emberek számára is üzenetet hordoz, hiszen a mindennapi életben is tapasztalható a Dávid-Góliát állapot.

A Római Katolikus Székesegyházban tartott telt házas előadás nagy elismerést váltott ki a közönség körében, tetszésüket vastapssal fejezték ki. A tematikus koncertet itthon először mutatják be, azok után, hogy az attrakcióval a Budapesten megszervezett VII. Református Zenei Fesztiválon nagy sikert értek el.

További fotók és videók


Nincsenek megjegyzések: