2010. szeptember 20., hétfő

Mennyei zene tanévkezdésre

Mennyei zene tanévkezdésre

erdon.ro
2010.09.20

Szatmárnémeti - A Szatmárnémeti Kültelek Egyházközség tagjai tegnap rendkívüli tanévnyitó istentiszteleten vehettek részt, melyet Andreas Zwingli svájci orgonaépítő és orgonaművész koncertje zárt.

http://kepek.erdon.ro/kepek/news-20100920-10132279-2112398323.jpg

Szép nap köszöntött vasárnap a Szatmárnémeti Kültelek Egyházközség tagjaira, akik sokan sok helyről érkeztek a tanévnyitó istentiszteletre. Higyed János Mátyás házigazda lelkipásztor köszöntötte a jelen lévőket, majd isteni jelként egy kisfiú keresztelésévél vette kezdetét az ünnepi istentisztelet, ezáltal is bizonyítva, hogy Isten él és mi is élni fogunk. A keresztelőt követően az érdi testvérgyülekezet lelkipásztora, vitéz Erdélyi–Takács István hirdetett igét, aki a tanévnyitó kapcsán Józsué könyvéből olvasott fel igeverseket. Izráel népe nagyon hosszú és nehéz vándorlás végén érkezik el Jerikóhoz, melyet egy vastag kőfal véd, melynek kapuit a jerikóiak bezárják, de Isten segítségével leomlanak a falak és mégis bejutnak a városba. Nagyon sok kőfal áll majd a tanévet most megkezdő gyermekek előtt, melyeken nem lesz könnyű dolog átjutni, de kemény munkával mégis sikerülni fog. Feltevődik a kérdés mi szükséges ahhoz, hogy sikeresen véghez vigyünk egy küldetést? Legtöbben azt mondják, hogy pénz, pénz, pénz. A pénz valójában szükséges az életben való boldoguláshoz, de ami ennél is fontosabb az az imádság – mely nem kívánságlista, és csak ezáltal vihetjük véghez Istentől kapott küldetésünket –, a hit – mely azt jelenti, hogy megbízunk Istenben minden körülmények között – , és az engedelmesség, mely által a kőfalak leomlanak.

Ajándékba kapott ereklyék

Az igehirdetést követően a házigazda lelkipásztor elmondta, hogy az érdi vendégekkel meglátogatták a vetési, az óvári, az erdődi református, illetve az erdődi római katolikus templomot, és Erdőd nevezetességeit is bemutatták a vendégeknek, mely kirándulás során a közös éneklés és imádság tette felemelővé az együttlétet. A vendéglelkipásztor köszöntötte a gyülekezet tagjait, és átadták az általuk hozott ajándékot, mely az úrvacsoraosztáshoz szükséges kellékek voltak, két kehely és egy kenyérosztó tányér. A tanévnyitó istentiszteleten Paulo Coelho tollából származó történetet, A ceruza meséjét ismerhette meg a gyülekezet, mely igazán tanulságos gondolatokat hordozott magában, aztán a gyülekezethez tartozó pedagógusok egy csokor virágot kaptak ajándékba, míg a gyerekek egy-egy ceruzát. Az istentisztelet végén Andreas Zwingli svájci orgonaépítő és orgonaművész orgonakoncertjét hallgathatták meg a jelen lévők. A vasárnapi istentisztelet során összegyűlt perselypénzt a gyülekezet a vetési egyházközségnek ajánlotta fel, hogy az orgona felújításához hozzájáruljanak.



Nincsenek megjegyzések: