2010. szeptember 25., szombat

De 50 de ani construieste singur o catedrala

De 50 de ani, construieşte singur o catedrală

eBihoreanul
22.09.2010

Spaniolul Justo Gallego Martinez a început construcţia catedralei în 12 octombrie 1961, după ce a fost expulzat din mănăstirea cisterciană pentru că avea tuberculoză.

http://www.ebihoreanul.ro/modules/news/files/5%20(26).jpg

Catedrala lui Justo este o clădire de mari proporţii, asemănătoare unei catedrale creştine, situată în Mejorada del Campo (Madrid). De cincizeci de ani un singur om munceşte pe şantierul bisericii.

Juan Gallego Martinez, care a împlinit recent 85 de ani, este un fost călugăr din ordinul cistercian. În 1961 a fost expulzat din mănăstirea Santa Maria de Huerta pentru că era bolnav de tuberculoză. Surprinzător, Justo a învins boala, iar drept mulţumire lui Dumnezeu, a început construcţia catedralei pe terenul familiei în 12 octombrie al aceluiaşi an.

Justo a vândut terenurile şi bunurile rămase de la familia sa, iar banii i-a investit toţi în construcţia catedralei. Periodic, primeşte şi donaţii care îl ajută să-şi ducă munca mai departe.

În afară de câte un ajutor sporadic, Justo munceşte singur la construirea catedralei, în fiecare zi, de dimineaţa până seara. Bărbatul nu e arhitect, nici zidar şi nu are nicio pregătire în domeniu. Nu are planuri, nici proiect pentru biserica pe care o construieşte, dar spune că are foarte clar în minte cum trebuie să arate construcţia finală.



Nincsenek megjegyzések: