2010. szeptember 10., péntek

Arhiepiscopul Tomisului detine un hotel, doua case si 19 de hectare de pamant

Avere pe banii enoriaşilor?
Arhiepiscopul Tomisului deţine un hotel, două case şi 19 de hectare de pământ

Cotidianul
Dan Zavaleanu
09 septembrie 2010

Cei mai săraci români ar trebui să fie călugării şi preoţii. Săraci cu averile, dar bogaţi cu spiritul. Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, are o dublă bogăţie, însă. Averea lui nu se măsoară doar în enoriaşi, dar şi în mii de metri pătraţi de teren şi de clădiri. A obţinut totul printr-un schimb parafat de notar, prin care Înalt Preasfinţia sa cedează un singur hectar de teren şi primeşte un hotel, două case şi alte 19 hectare de pământ.


http://cotidianul.ro/resizer.php/images/stiri/0910/1284016819977549629a32b3307c2cfb76e8ead71e.jpg?width=470&image=/images/stiri/0910/1284016819977549629a32b3307c2cfb76e8ead71e.jpg


Controversatul arhiepiscop şi-a început afacerile imobiliare cu un hectar de teren şi o faptă milostivă. Teodosie şi-a donat pământul din satul natal, Dorna Arini din Suceava, ca să contruiască o biserică în localitate. Banii au venit de la enoriaşii suceveni, dar şi de la cei constănţeni, supuşii arhiepiscopului Tomisului.

Ceea ce trebuia să fie doar o mănăstire s-a transformat, în 10 ani, într-un adevărat complex turistic, care conţine un hotel de două stele, cu cinci etaje. La registrul comerţului, acest hotel aparţine firmei Casa Elisabeta SRL, iar asociaţii sunt, de fapt, Arhiepiscopia Tomisului şi Mănăstirea din Dorna Arini. În timp ce Teodosie este, bineînţeles, administrator.

În urmă cu trei luni, arhiepiscopul Tomisului şi stareţa mănăstirii s-au întâlnit la un notar. Aici au încheiat un contract de schimb, cel puţin dubios. Mănăstirea Dorna Arini primea Mănăstirea- culmea - iar Teodosie, ca persoană fizică de această dată, lua în primire hotelul, 2 case şi 19 hectare de teren.

Înalt Preasfinţia Sa Pimen este, de fapt, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Nu a vrut să ne vorbească. Nici Sfinţia Sa, nici arhiepiscopul Teodosie. Nici patriarhia nu a avut vreo replică la acuzele care i se aduc arhiepiscopului Tomisului. De altfel, Teodosie nu este la prima faptă nu tocmai ortodoxă, informează Antena3.

Arhiepiscopul Teodosie a fost cel mai controversat candidat la funcţia de patriarh al României. A recunoscut că a colaborat cu securitatea din motive patriotice şi de anul trecut este sub urmărire penală, pentru luare de mită. Asta după ce un reporter sub acoperire ar fi reuşit să-l ungă pe Teodosie, pentru a fi înscris la Facultatea de Teologie din Constanţa.


Nincsenek megjegyzések: