2010. május 13., csütörtök

PSD - campionul curtarii a BOR

Baconschi: PSD este campionul curtării făţarnice a Bisericii, mai ales a BOR

http://www.gandul.info/images/default/logo.gif

gandul.info
13.05.2010.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3928/6116960/1/4071706-mediafax-foto-stefan-micsik.jpg?width=510

Foto: Mediafax



Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat azi că va propune Bisericii să renunţe la revendicările materiale şi la susţinerea lor cu retur electoral, punctând că PSD este "campionul acestei curtări făţarnice, a BOR mai ales".

"Cred că vom refonda dialogul cu Biserica. Cu orice biserică din România. Cred că vom reuşi să propunem bisericii ieşirea din cercul vicios dintre revendicările materiale, pe de-o parte, şi susţinerea lor cu retur electoralist, pe de altă parte. Biserica nu trebuie să fie o mare companie care are doar interese patrimoniale şi pecuniare. Din acest punct de vedere, n-ar trebui să ne minţim: campionul acestei curtări făţarnice, a BOR mai ales, este PSD. Eu zic că e cazul să le răpim acest dubios titlu de glorie", a explicat ministrul de Externe, Teodor Baconschi, într-un discurs despre reconstrucţia dreptei româneşti şi valorile creştin-democraţiei, informează Mediafax.

Referindu-se la raportul dintre Stat şi Biserică din perspectiva creştin-democraţiei, Baconschi a spus că nu susţine sub nicio formă imixtiunea bisericii în politică: "Elitele noastre aşa-zis laice privesc de ani de zile discursul creştin-democrat cu o anumită suspiciune, de parcă noi am fi clerici, talibani, adepţi ai teocraţiei. Democraţia creştină nu este clericalistă şi nu propune cu niciun chip imixtiunea bisericii în sfera politică".


Nincsenek megjegyzések: