2010. május 24., hétfő

Guvernul Boc reduce cu 25% salariile preotilor

Guvernul Boc reduce cu 25% salariile preoților

http://cotidianul.ro/images/cotidianul.png

Cotidianul
Dan Odagiu
24.05.2010.

Pe lângă diminuarea pensiilor şi a salariilor, măsurile drastice care vor fi aplicate de Guvern de la 1 iunie prevăd eliminarea sau reducerea şi altor beneficii şi ajutoare acordate până acum de stat. Printre acestea se numără indemnizaţia pentru creşterea copilului, bursele de studiu, subvenţiile pentru încălzire, renta viageră, salariile preoților.

http://cotidianul.ro/images/stiri/0510/1274693414977549629a32b3307c2cfb76e8ead71e.jpg

Mămicile vor primi cel mai probabil o indemnizaţie pentru creşterea copiilor mai mică cu 25%. Lista tăierilor continuă cu renta viageră a agricultorilor şi cea a sportivilor, care vor fi mai mici din iunie cu 25 de procente. Guvernul nu îi iartă nici pe studenţi şi elevi, dar nici pe cei care fac cercetări ştiinţifice. Aceştia vor primi burse şi indemnizaţii mai mici tot cu 25 de procente. Preoţii vor avea şi ei salariile reduse cu 25%, iar cu aceeaşi valoare vor scădea şi diversele cheltuieli pentru angajaţii din administraţia locală şi centrală. De asemenea Guvernul vrea să economisească bani şi din eliminarea subvenţiilor pentru încălzire sau a biletelor de odihnă pentru pensionari.

Tot de luna viitoare, pensiile speciale ale magistraţilor, demnitarilor, poliţiştilor şi militarilor vor fi recalculate. Angajaţii din companiile de stat care vor fi concediaţi colectiv nu vor mai primii salarii compensatorii.

În schimb, deşi iniţial se vorbea şi de reducerea lor, Guvernul a promis că nu se va atinge de alocaţiile pentru copii şi indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap, veteranii de război şi cei care au fost persecutaţi politic.

Nici de salariile angajaţilor din companiile sau regiile de stat Guvernul s-ar putea să nu se atingă. Deşi autorităţile au declarat public că şi acestea vor fi diminuate, Executivul nu a găsit încă o modalitate legală de a face acest lucru.


Nincsenek megjegyzések: