2010. május 20., csütörtök

Mitropolit, bugetar de lux: 5.000 euro pe luna

Mitropolit, bugetar de lux: 5.000 € pe lună

Adevarul
Elena Dumitra
19 mai 2010

http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20100519_0590/1.jpg

ÎPS Laurenţiu Streza câştigă într-o lună cât alţii într-un an


ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, este unul dintre cei mai bogaţi bugetari din ţară. Acesta câştigă, din funcţia de decan al Facultăţii de Teologie, aproximativ 162.000 de lei anual.

La această sumă se adaugă aproape 102.000 de lei pe an, bani primiţi în calitatea sa de ierarh la Arhiepiscopia Sibiului. În plus, Mitropolitul mai ia încă 3.300 de lei pentru că este profesor la Universitatea din Craiova. Astfel, ÎPS Laurenţiu Streza are un venit lunar de peste 22.000 de lei. Mai mult decât câştigă într-un an un profesor debutant, o asistentă medicală sau un pensionar.

ÎPS Laurenţiu Streza nu a putut fi contactat telefonic pentru a explica cum se „descurcă" cu acest salariu. Consilierul de Imagine al Mitropolitului spune însă că salariul este o contribuţie din partea statului român.

„Biserica în sine este o fundaţie, iar Înalt Preasfinţia Sa primeşte o contribuţie de la statul român. Mitropolia Ardealului a făcut donaţii anul acesta, în urma unor anchete sociale, în valoare de peste 100 de milioane de lei. Fiecare dintre aceste donaţii s-a făcut la ordinul expres şi la iniţiativa Înalt Preasfinţiei Sale, Părintele Laurenţiu", a declarat părintele Constantin Necula, consilierul de imagine al Mitropolitului Ardealului.

În ce priveşte venitul obţinut de ÎPS Laurenţiu Streza prin funcţiile deţinute în cadrul Universităţii „Lucian Blaga" din Sibiu, părintele Necula a spus că Mitropolitul a solicitat ca acestea să fie la minimum prevăzut de lege pentru funcţiile deţinute.


Nincsenek megjegyzések: