2010. május 8., szombat

"A fű Isten ajándéka"?

Stágel: A jó gazdaságpolitika az igazán jó drogpolitika

gondola.hu
Paulik András
2010. május 7.

A hétvégén ismét tömegrendezvényt szervez a Kendermag Egyesület Budapesten. Céljuk a marihuána legalizálása. Az esemény közelében tiltakozó sajtótájékoztatót tart majd a Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség is, amelynek elnökhelyettesét, Stágel Bencét kérdeztük.

http://www.gondola.hu/kepek/nyito/70826.jpg

A gondola.hu kérdésére Stágel Bence kifejtette, idén is fel kívánják hívni a figyelmet a Kendermag Egyesület cinikus és jogellenes kampányára. Mint mondta, cinikusak, mert úgy állítják be tevékenységüket, mint ami „jó”, ugyanakkor jogellenes is, hiszen valamiféleképpen kábítószer fogyasztására buzdítanak.

A kereszténydemokrata politikus szerint a fiataloknak a drogok helyett stabil jövőkére van szükségük, amelyben fontos szerepet kap a biztos munkahely és lakhatás kérdése. Hozzátette, hogy a mostani országgyűlési választások is felfoghatók egyfajta üzenetnek a korábban az SZDSZ ifjúsági szervezete által is támogatott megmozdulással szemben, hiszen a liberális párt teljesen eltűnt a politikai palettáról.

Az IKSZ alelnöke kiemelte, hogy az igazán jó drogpolitika egy jó gazdaságpolitika is egyben. Kérdésünkre elmondta, hogy a kereszténydemokraták hogyan látják a tennivalókat a drog-kérdéssel kapcsolatban. A kipróbálókat felvilágosítani, a függőket kezelni és a drogkereskedőket szigorúan büntetni kell – összegezte Stágel elképzeléseiket.

Kifejezte reményét, hogy a következő kormányban meglesz az akarat, hogy változtasson a drog-kérdés jogi hátterén is, hiszen amikor az IKSZ feljelentést tett mondjuk egy olyan újság miatt, amelyben részletesen le volt írva a füves cigi elkészítésének módja, illetve az otthoni vadkender termesztésének mikéntje, a rendőrség azzal utasította el beadványukat, hogy ez csak akkor üldözendő, ha a bűnsegédi magatartás megvalósul, vagyis ha emiatt konkrétan tetten lehet valakit érni. Ez természetesen lehetetlen. Bíznak benne, hogy ezek a kiskapuk is hamarosan bezáródnak.

Végezetül Stágel Bence elmondta, hogy folytatják a drogprevenció jegyében a hagyományos filmvetítéseiket a középiskolákban – amelyekre most is várják az intézmények jelentkezését – ahová rendszerint elkíséri őket egy korábbi drogfüggőt, aki saját élményei elmesélésével a film kapcsán a leghathatósabban tud tenni a megelőzés érdekében.




Nincsenek megjegyzések: