2010. május 14., péntek

Elkészült a világ legnagyobb Jézus-szobra

Elkészült a világ legnagyobb Jézus-szobra
A nyugat-lengyelországi Świebodzin városában egy 33 méteres szobrot emelnek a Megváltónak.

blic.rs / freerepublic.com / Szent Korona Rádió
Kincses Gábor
2010/05/07

http://szentkoronaradio.com/files/chrystus_swiebodzin_04.jpeg

Építkezés közben


A nyugat-lengyelországi Świebodzin (Lubuskie) városában lassan felemelik a világ legnagyobb Jézus-szobrát, amely 33 méteres magasságával három méterrel nagyobb, mint a korábbi rekorder, mely Rio de Janeiróban látható.

E napokban készült el a hatalmas Jézus-szobor feje, melyre a készítők ráhelyezték a töviskoszorút, mely arannyal van díszítve – számolt be a lengyel sajtó nyomán a szerb média, mely hírt a Magyar Nemzet is átvette. Pontatlanul és rosszul.

Bár úgy a szerb, mint a magyar sajtó a város nevét is annyira elírta, - egy nem létező: Svjebogyin települést írva; a valódi helyszín: Świebodzin (Lubuskie) helyett - hogy már-már média hack-nek gondoltuk a tudósítást, de miután utánajártunk, megbizonyosodtunk róla: mégiscsak igaz az örömteli hír. Az építkezés befejezése a közeli A/2 autópályáról és az S/3-as főútról már messziről is látható.

http://szentkoronaradio.com/files/images/chrystus_swiebodzin_02.jpeg

A fej méretarányosan még poliészterből és töviskoszorú nélkül


Az elkészült szobor nem csupán magasabb, de szélesebb is, mint a brazíliai Krisztus-szobor, mivel az utóbbi karjai egy méterrel szélesebben nyúlnak ki, mint a brazíliai emlékműnél.


http://szentkoronaradio.com/files/images/chrystus_swiebodzin_03.jpeg

A kicsinyített mintadarab S. Zawadzki atyával
.

Úgy a szerb, mint a magyar orgánum töviskoszorút emleget (tehát a szenvedő Krisztust), de mint a képeken is látható, az elkészült szobor a győzelmes Krisztust, Krisztus Királyt fogja ábrázolni. Mert a lengyelek hisznek a hit erejében és a megváltásban, s optimistán tekintenek a lengyel jövőbe, aminek jelképe is ez a gigantikus szobor.

Halkan kérdeznénk: a Szabadság-hegyen, vagy bárhol másutt az országban tudunk-e mi is egy ilyen országjelképet emelni, ezzel is jelezve hitünket a magyar jövőben?

Az elkészült lengyel Jézus-szobor 33 méter magas, mivel a hagyomány szerint Jézus 33 évet élt.


4 megjegyzés:

Névtelen írta...

A hagyomány szerint Jézus 33 évet élt??? Ezt ki fogalmazta így, a magyar sajtó?

Stud. Theol. írta...

A magyar sajtó így vette át a lengyel sajtótól, ha már ez volt a művészeti irányelv. Amúgy valóban csak "hagyomány" szerint élt 33 évet a földön...

Andrea írta...

Hurrá, eggyel több szobra van az emberiségnek.
Amúgy Pünkösd kapcsán inkább az Apcsel 2-nek csinálnék egy kis reklámot - ha rajtam múlna :)

nmihaly írta...

@Névtelen: Valóban csak a hagyomány szerint... azt hiszem, számolható a zsidó hagyomány szerint: "Jézus, amikor tanítani kezdett, mintegy harminc esztendős volt." (Lukács 3:23 a katolikus KNB kiadásban). Azaz körülbelül, mert a próféták és a tanítók is 30 éves korukban önállósodtak az atyamestertől. A három évet összeállíthatjuk a Biblia alapján (három húsvéti esemény...), de könnyelműség lenne azt állítani, hogy a Biblia exaktul kimondja Jézus korát. Ugyanis a szent könyvek lényege nem az ilyenfajta adatközlés, hanem Jézus tanításának közlése. Ezért mondhatjuk azt, hogy inkább hagyományszerű Jézus életkor-meghatározása, az a bizonyos 33 év...