2010. június 14., hétfő

Un preot din Craiova si-a facut firma de catering in curtea bisericii

Un preot din Craiova şi-a făcut firmă de catering în curtea bisericii

Cotidianul
13 iunie 2010

Ca să învingă criza economică, un preot din Craiova şi-a făcut firmă de catering la biserică. Pentru că banii din cutia milei sunt tot mai puţini, slujitorul Domnului s-a gândit că aşa va creşte veniturile lăcaşului de cult. Şi a reuşit. Acum livrează mâncare în tot oraşul. În plus, clienţii pot comanda şi vin bisericesc la preţ redus.

De două luni, în curtea bisericii Sfântul Gheorghe Vechi din Craiova nu mai miroase a tămâie sau lumânări, ci a friptură, ciorbă sau sarmale. Asta pentru că firma de catering îşi are sediul chiar în curtea lăcaşului de cult. Bucătarii pregătesc meniuri variate - ciorbă de roşii, supă de ciuperci, dovlecei pane cu cartofi sau varză cu costiţă.

Pe lângă meniurile cu specific românesc, bucătarii bisericii îi ispitesc pe clienţi şi cu mâncăruri din bucătaria internaţională, precum paste, pizza sau specialităţi mexicane. Printre clienţii fideli se numără şi angajaţii Mitropoliei. "Preoţii de la Mitropolie comandă frecvent de acolo. Pentru că au şi mâncare de post. De recomandat ar fi fasolea, care e foarte bună", spune Ioniţă Apostolache, diacon la Mitropolie.

Investiţia s-a ridicat la aproape 45.000 de euro, iar banii provin din donaţii şi fonduri europene."Oferim servicii de catering tuturor persoanelor. Putem să facem bine şi să slujim pe Dumnezeu, slujind aproapele prin orice metode, inclusiv printr-o afacere", consideră Bogdan Ilie, preot la biserica Sfântul Gheorghe Vechi.

Un meniu al zilei format din două feluri de mâncare costă 10 lei. Firma Sfântul Gheorghe Vechi are şi un spaţiu cu 60 de locuri, situat lângă lăcaşul sfânt şi care poate fi închiriat pentru nunţi sau botezuri.


Nincsenek megjegyzések: