2010. június 19., szombat

Megszületett a Református Egyházak Világközössége

Az új alkotmány aláírásával megszületett a Református Egyházak Világközössége

reformatus.hu
2010. június 19.

Magyar idő szerint hajnali egy órakor ért véget a Református Egyházak Világközössége első plenáris ülése, amelyen elfogadták az új világszervezet alkotmányát.


Az alapszabályt a magyar delegáció és az európai tagegyházak nevében Bölcskei Gusztáv, a református közösség európai elnöke látta el kézjegyével. A lazább szövetségből a református család olyan elkötelező közösséggé, amelyiket egymás igaz egyházlétének teljes elfogadása, a szószéki- és úrvacsorai közösség és a kölcsönös felelősségvállalás jellemez.

A közösség kimondásával a REV célja egyben, hogy a mintegy 80 millió tagot számláló református, presbiteriánus, kongregacionalista és egyesült tagegyházakat a korábbinál nagyobb súllyal képviselje a római katolikus, ortodox, evangélikus és karizmatikus egyházakkal, valamint ezek világszervezeteivel folytatott ökumenikus párbeszédben.

A plenáris ülés után regionális találkozókra kerül sor, ahol egy-egy kontinens képviselői gyűlnek össze, hogy többek között az új világszervezet vezető testületébe történő választásról egyeztessenek.


Nincsenek megjegyzések: