2010. június 12., szombat

Pokollal riogatnak az iskolában osztogatott képregényben

Pokollal riogatják az óbudai iskolásokat
Az iskolában osztogatott képregényben a pokolba és a mennybe kerülnek a kisfiúk

Blikk
2010-06-11

BUDAPEST — Felháborító! Vallásos agymosással és rémisztő képekkel illusztrált brosúrákkal traktálták tanítás után az Óbudai Nagy László Általános Iskola kisdiákjait. Az iskolában egyébként van hittanoktatás, ám az nem kötelező. A különleges hangulatú vallástani óráról a szülőket pedig nem értesítették.

– Én sohasem tanítottam semmi ilyesmire a gyermekemet, és nem is szeretném, ha bárhol az én beleegyezésem nélkül ilyen tanokat hallgatna – háborodott fel az egyik kisdiák édesapja, aki az előadás után osztogatott képregényes szórólapot eljuttatta szerkesztőségünkbe.


http://www.blikk.hu/data/cikk/2/2/6/24/cikk_2020624/kepregeny-2.jpg

Pokolban. A füzetben a pokol tüze ég a kisfiú háta mögött, aki retteg attól, hogy odajut, mert „senki sem lehet elég jó ahhoz, hogy a mennybe kerüljön"


Az aprócska füzet, egy 1973-ban, Dallasban alapított egyház kiadványa egy kisfiút „igazít el" a bűn, a pokol és a mennyország fogalmai között. Az egyik képsoron a kisfiút barátja ellöki egy kamion elől. A barát meghal, és a mennybe kerül. Másutt a pokol tüze ég, a kisfiú pedig rettegő arccal üvölti, hogy nem akar odakerülni.

– A legrémisztőbb Jézus a kereszten, mert olyan, mintha élne – mesélte Ádám (10), aki részt vett a foglalkozáson. – Voltak felsősök is. Három angol beszélt, aztán a bibliatanárnő szétosztotta a képregényeket. Ijesztő lenne, ha a kisfiú helyében lennék...

Az iskola nem nyilatkozott az ügyről, a fenntartó önkormányzathoz irányították lapunkat. A sajtóosztálytól megtudtuk: a III. kerület oktatási és kulturális főosztályvezetője vizsgálatot indított az ügyben, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy a kerület által fenntartott iskolában propagandával zaklassák a diákokat. Az oktatási törvény szerint ahhoz, ami az iskolában történik, de nem az iskola programjába tartozik, szülői engedély kell.


http://www.blikk.hu/data/cikk/2/2/6/24/cikk_2020624/kepregeny-1.jpg

Ilyenen gondolkodik a kisgyerek? A rajzon azt állítják, azért halnak meg az emberek, mert a bűn eltávolítja őket Istentől


– Elítélendő, ha az iskolában van, annak környékén megpróbálják befolyásolni a gyerekeket. Ha a lelki nyomásgyakorlást képregény mögé bújtatják, akkor az még erősebben hat a gyerekekre – magyarázta Keszei Sándor, a Szülők Országos Egyesületének elnöke.

– Az ilyen képsorok megrémíthetik azokat a gyerekeket, aki soha nem találkoztak a halál fogalmával. Traumatikus is lehet, szorongást okozhat – vélte dr. Törő Krisztina gyermekpszichológus.

Az amerikai egyház magyarországi központja a Dob utcában van. Ott nyomtatták a 25 forintért árult katalógust is. Paul Meeham, a Jó Hír Alapítvány elnöke szerint más országokban nem volt probléma.

– A gyereket a boltban látott pornó sokkolja, nem hiszem, hogy ez annak a nyomába érne. A katalógust bárki megveheti. Az azonban nem derült ki, hogy a brosúra hogy került az iskolába.

B. V.



Nincsenek megjegyzések: