2009. április 15., szerda

Lego-Jézus Svédországban

http://www.christianpost.com/img/a-FullSize/20090413/40355/lego-jesus.jpg

Csillogó hófehér, embermagasságú, és 30.000 legodarabból áll. A közép-svédországi Västerås város Östra-Gryta nevű templomában húsvétra avatták fel Jézus Krisztus életnagyságú szobrát.

Az egyházközség tagjai 2007-ben határozták el, hogy elkészítik Bertel Thorwaldsen dán szobrásznak a koppenhágai dómban álló, és az 1800-as évekből származó híres szobrának, a feltámadt Krisztusnak élethű másolatát, csakhogy lego darabokból. Két évig gyűjtötték a fehér darabkákat, és húsvét vasárnapján, a nagymisén történt az oltárkép előtt álló szobor leleplezése.

Per Wilder, a templom papja állítja, hogy sehol sem használtak ragasztót, csak a kis legodarabok bütykei tartják össze az egészet. Pontosabban a talapzatba beillesztettek egy utcakövet, hogy meglegyen a súlypont, és az egész közepére egy acélrudat húztak, mindezeket azért, hogy nehogy szétessen a szobor a mozgatáskor.

Fantasztikus volt az esemény – örvendezett Per Wilder – még soha ennyi látogatója nem volt egyetlen misének sem, még a padsorok között is álltak.

A svéd távirati iroda kérdésére, hogy mi lesz, ha az emberek egyszer csak elkezdik emlékbe hazavinni a legodarabokat, a lelkész azt válaszolta, hogy csak remélni tudja, hogy az igazi emléket a szívükben viszik el.

Garam Katalin (Stockholm)


http://www.christiantoday.com/images/logo_service.gif

Swedish Church Unveils Lego Jesus


Nincsenek megjegyzések: