2009. április 22., szerda

lapszemle 2009.04.22.

Rendeződött a gencsi ügy – VIDEÓ
Szatmár megye - Hálaadó istentiszteletet tartottak a partiumi Gencsen a reformátusok. Azt ünnepelték, hogy egy alkotmánybírósági döntés után vége lett az egykori lelkész és a református hívek közti harcnak, és nem zavarhatják meg többé kommandósok az istentiszteleteiket.
http://erdely.ma/hitvilag.php?id=50891
 
Válságjelek a református egyházban
Bihar megye - A borsi református templomban tartották meg kedden a Bihari Református Egyházmegye éves közgyűlését, amelyen sok kritika fogalmazódott meg az egyházmegye több tevékenységi területével kapcsolatban.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/valsagjelek-a-reformatus-egyhazban/cn/news-20090421-02384239

Ifjúsági kórustalálkozó volt Micskén
Bihar megye - Az érmelléki utak a bibliai tájakat, korokat idézték fel - elmaradottságukban . azokban, akik vasárnap délután bármilyen irányból elindultak, hogy részt vegyenek a Micskén megrendezett ifjúsági kórustalálkozón. A körülmények azonban nem tudták elvenni a kétszáz fiatal és kísérõje kedvét, a szép idõ és a jól sikerült találkozó pedig kárpótolt az utazás viszontagságaiért.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/89-2009-4-22/89-6.pdf
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/89-2009-4-22/89-7.pdf

Jótékonysági est Micskén a Sámuel-házért
Bihar megye - A Sámuel Ház nevû micskei szociális bentlakásban tizenöt hátrányos helyzetû gyermek szállásáról, ellátásáról, nevelésérõl gondoskodnak. A gyerkõcök sokat fejlõdnek, csiszolódnak, nagyon jó hatással van rájuk a bentlakásban kapott szellemi táplálék. Szombaton kellemes hangulatú jótékonysági bált szerveztek Micskén, az adományokat a bentlakás javára fordítják.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/89-2009-4-22/89-1.pdf
 
 

Nincsenek megjegyzések: