2009. április 2., csütörtök

lapszemle 2009.04.02.

Nem írta alá az épületmegosztást a Kölcsey igazgatója
Szatmár - Nem írta alá tegnap a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatója, Elek Imre azt a véglegesnek tekintett egyetértési nyilatkozatot, amely a Református Gimnázium visszakapott épületeinek megosztásával és használatával kapcsolatos, és amelyet rajta kívül minden érintett fél – az önkormányzat, a tanfelügyelőség, a református püspökség és helyi gyülekezet képviselője – ellátott kézjegyével.
http://umsz.manna.ro/index.php?menu_id=2402&cikk=91263

Egy megállapodás margójára
Szatmár - Elek Imre, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatója, lapunkhoz eljuttatott levelében a tanintézmény épületével kapcsolatos néhány részletkérdésre szeretné felhívni az olvasók figyelmét.
http://hirlap.ro/mh/cikk.php?id=21241&apparition=2009-04-02

A hit és a tudomány kapcsolata volt a téma
Nagyvárad - A ProChrist evangelizációs sorozat műholdas közvetítésén szerdán a Királyhágómelléki Református Egyházkerület dísztermében a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium diákjaiból álló kórus lépett fel, Fazakas Ferenc iskolelkész, és Fazakas Eszter mezőtelki lelkipásztornő vezetésével.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/a-hit-es-a-tudomany-kapcsolata-volt-a-tema/cn/news-20090402-09073054

Zsákfalvak kiútkeresõben
Bihar megye - Várad fölött, valahol a Sebes-Körös és a Berettyó közötti, hajdan Középkalotának nevezett dombvidék erdei közt búvik meg egymás után egy magyar és egy román falu. Siterben és Sitervölgyben Szilágyi Aladár járt, a fotografáló Both Abigél társaságában.
http://riport.ro/topics.php?op=viewtopic&topic=43#etnosz

Proiectul noului Cod Penal, amendat de Consiliul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Iasi
In sedinta Consiliului Facultatii de Teologie Ortodoxa "Dumitru Staniloae" a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, din 24 martie 2009, s-au discutat si amendat prevederile noului Cod Penal referitoare la dezincriminarea incestului si a prostitutiei, informeaza Mitropolia Moldovei si Bucovinei.
http://www.ziarullumina.ro/articole;860;1;21508;0;Proiectul-noului-Cod-Penal-amendat-de-Consiliul-Facultatii-de-Teologie-Ortodoxa-din-Iasi.html

Subcomisia pentru Codul Penal: Minorii sa raspunda penal de la 14 ani
Parlamentarii din subcomisia care analizeaza Codul Penal au apreciat, luni, ca varsta minima a minorilor care pot rapunde penal sa fie de 14 ani si nu de 13 ani, cat este prevazut in proiectul initiat de Ministerul Justitiei.
http://www.mediafax.ro/social/subcomisia-pentru-codul-penal-minorii-sa-raspunda-penal-de-la-14-ani.html?1688;4115729
 
 

Nincsenek megjegyzések: