2009. április 17., péntek

lapszemle 2009.04.17.

Elődeinkkel való ismerkedés
Szatmár megye - A Batizi Református Egyházközség lelkipásztorától, Király Lajostól megtudtuk a berettyóújfalui Bessenyei György Szakközépiskola és az Arany János Kollégium pedagógusai és diákjai ma érkeznek Szatmár megyébe, a Kirándulás Erdélyben elnevezésű program keretében.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/elodeinkkel-valo-ismerkedes/cn/news-20090416-06012044

"Én ti veletek vagyok minden napon..."
Nagyvárad - A feltámadásra, hitünk fontosságára hívta fel a figyelmet Sándor Lajos váradújvárosi lelkipásztor a húsvétvasárnapi istentiszteleten, amelyen az egyházközség kórusa az alkalomhoz illõ mûveket énekelt.

Hogyan gyõzzük le a hitetlenséget?
Nagyvárad - Nyugdíjasok és magányosok együtt ünnepelték a húsvétot a CE Szövetség és a nagyvárad-réti nõszövetség szervezésében. A réti református templomban megtartott istentisztelet után, amelyen Visky István lelkipásztor hirdetett igét, meghívták ebédre a jelenlévõket a CE Bethánia Szociális Központba.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/86-2009-4-16/86-6.pdf
 
Templomaink: a vetési református templom
Szatmár megye - A Szatmár megyei település temploma a 14. század derekán valószínűleg már állt, a mennyezeten ugyanis az 1325-ös évszám olvasható. Az épületet Wetésy Albert veszprémi püspök, a falu szülötte 1460-ban átépíttette.
http://www.kronika.ro/index.php?action=open&res=27705
 
 
 

Nincsenek megjegyzések: