2009. április 28., kedd

Erdélyi magyar terrorista egyházak

http://www.gardianul.ro/upload/2009/04/news_img_133981_101928.jpg

A Bolíviában kivégzett illetve elfogott román állampolgárságú és magyar nemzetiségű "terroristák" esete nyomán a román sajtó felmelegítette a "Székely Légió" témáját.

Nem kevesebbet állítanak, mint azt, hogy a "náci-anarchista-iszlamista-magyar" és "paramilitáris" szervezetbe az erdélyi magyar történelmi egyházak ajánlanak ifjakat. Különös figyelmet szentel az ügynek a Noua Dreapta szervezettel szimpatizáló NapocaNews is - amelyik nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a román titkosszolgálatok védelme alatt végzik szeparatista és terrorista tevékenységüket.

Választási év lévén, minden bizonnyal a román sajtó és politika is meglovagolja a témát az autonómia-kérdés kapcsán. Emlékezzünk csak, ahogy a magyar tévéhíradók egymás utáni hírként adták le a bolíviai magyar terroristák hírét, azt, ahogy minden bizonnyal szélső-jobboldaliak felgyújtották egy volt miniszter volt villáját, illetve egy liberális képviselő le-terroristázta a jobboldali tüntetőket... Mire következtethet ebből egy agymosott állampolgár? - hogy minden magyar terrorista... Reméljük azért, hogy a román terror-elhárítók nem fogják megrohamozni a magyar templomokat és parókiákat revizionista anyag után kutatva...

Az egyik összegző cikk: Legiunea Secuiască - acţiuni paramilitare din Cheile Bicazului până în Bolivia amazoniană. Vezi filmul (Gardianul)


Nincsenek megjegyzések: