2009. április 7., kedd

lapszemle 2009.04.07.

Negyvenhárom jelentkező
Szatmár megye - A megye református gyülekezeteiből negyvenhárom fiatal jelentkezett az első alkalommal megrendezendő Szilágyi Domokos Megyei Szintű Református Szavalóversenyre — árulta el Király Lajos batizi lelkipásztor.
http://hirlap.ro/mh/cikk.php?id=21333&apparition=2009-04-07

Szaniszló: ravatalozó épül
Szatmár megye - A három egyházközség — református, római katolikus, ortodox — közös összefogásával valósul meg az a temetői ravatalozó Szaniszlón, amelynek építéséhez a helyi önkormányzat a tanulmányok elkészítésének anyagi támogatásával járul hozzá — tájékoztatott Kocsis Barna István, a község alpolgármestere. A 13 áras területet a református gyülekezet biztosítja, amelynek fejében a másik két felekezet 4-4 áras telket ad előbbieknek.
http://hirlap.ro/mh/cikk.php?id=21330&apparition=2009-04-07

Megfogyva bár, de törve nem
Bihar megye - Váradles a Nagyváradot és Nagyszalontát összekötõ fõút mentén fekszik a megyeszékhelytõl mintegy tizenöt kilométernyire. A huszadik század második felében igen nagy változáson ment át a település lakosságának összetétele: valamikor a lesi parókiához tartozott Õssi, most pedig már fordítva van. Ennek ellenére a gyülekezet erõsödik, hétrõl-hétre többen járnak templomba.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/80-2009-4-7/80-3.pdf
 
SZKT – Jó témák, kevés sajtóval
Egy másik igen aktuális és kényes téma az egyházi iskolai ingatlanok kérdése. Nagyon örülök, hogy végre az RMDSZ-en belül is eljutottunk oda, hogy nyíltan lehet beszélni a kérdésről.
http://czikatihamer.ro/2009/04/06/szkt-jo-temak-keves-sajtoval/

 
 

Nincsenek megjegyzések: