2009. április 6., hétfő

lapszemle 2009.04.06.

Létkérdés a képviselet
Szatmár megye - Döntsük el hova és kihez tartozunk, mondta Ft.Tőkés László püspök, EP-képviselő Nagykárolyban.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/letkerdes-a-kepviselet/cn/news-20090405-06520552

Nagykároly: Tőkés László virágvasárnapi üzenete + kép
Szatmár megye - Nagykárolyban tartott ünnepi istentiszteletet virágvasárnap Ft. Tőkés László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke és Európa Parlamenti képviselő. A Belvárosi Egyházközség temploma dugig megtelt, jelen volt Varga Attila parlamenti képviselő (RMDSZ) és Kovács Jenő nagykárolyi polgármester is.
http://nagykarolyinaplo.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=5118&Itemid=66

Keresztény alapokra Európát!
Szatmár megye - Tegnap, virágvasárnap alkalmából a nagykárolyi Károli Gáspár református templomban Ft. Tőkés László királyhágómelléki püspök hirdetett igét. Az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács közös EU-parlamenti képviselőlistáját vezető jelölt prédikációjában kihangsúlyozta: létkérdés, hogy milyen alapokra építjük a közös Európát.
http://hirlap.ro/mh/cikk.php?id=21322&apparition=2009-04-06

Megértést kérnek a kölcseysek
Szatmár - A református egyház és az önkormányzat türelmét, megértését kéri a hamarosan költözni kényszerülő Kölcsey Ferenc Főgimnázium szülőbizottsága. A testület úgy véli: az európai parlamenti választások kapcsán megkötött RMDSZ–EMNT-egyezség mintájára, összefogással a főgimnázium épületgondjait is meg lehetne oldani.
http://www.kronika.ro/index.php?action=open&res=27434
 
Húsvéti program
Szatmár megye - A Batizi Református Egyházközségben április 9–én, csütörtökön 18 órai kezdettel bűnbánati istentiszteletet tartanak.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/husveti-program/cn/news-20090406-07123295

Virágvasárnap Váradõssiben
Nagyvárad - Nem maradt üres hely tegnap a váradõssi református templomban a virágvasárnap alkalmából tartott istentiszteleten. Az igét Geréb Miklós segédlelkész hirdette Lukács evangéliumának alapján.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/79-2009-4-6/79-6.pdf

Húsvéti "ajándék" a lelkészeknek
Húsvéti ajándékként a lelkészek azt a hírt kapják, hogy béreiket ezentúl állami költségvetésből fedezik, így már nem függnek többet a hívek adakozásától – nyilatkozta Ioan Oltean, a Demokrata Liberális Párt alelnöke.
http://www.nyugatijelen.com/kronika/husveti_ajandek_a_lelkeszeknek.php

Si preotii vor beneficia de tichete de vacanta
Secretarul de stat in Ministerul Turismului, Corneliu Popovici, a declarat, sambata, la Suceava, ca preotii vor fi beneficiari ai tichetelor de vacanta la fel ca celelalte categorii de bugetari.
http://www.mediafax.ro/social/si-preotii-vor-beneficia-de-tichete-de-vacanta.html?1688;3976906

"Iepurasul" Oltean le promite preotilor de Pasti un salariu decent
Vicepresedintele PDL sustine ca de Pasti, preotii ar putea avea o lege care sa le garanteze salarii decente platite de stat, situatie in care nu vor mai depinde de contributia incerta a enoriasilor.
http://www.cotidianul.ro/iepurasul_oltean_le_promite_preotilor_de_pasti_un_salariu_decent-79188.html

Cadou de... criza al PD-L pentru Biserica Ortodoxa: salarii de la Buget pentru preoti
Vicepresedintele PD-L, Ioan Oltean, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca preotii ar putea avea, de Pasti, o lege care sa le garanteze salarii decente platite de statul roman, transmite NewsIn.
http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-04-03&id=24897
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések: