2009. április 27., hétfő

lapszemle 2009.04.27.

A nőszövetség lelkes munkája példaértékű
Szatmár megye - A Szatmári Református Egyházmegye presbiteri találkozójára került sor szombat délelőtt a Szamos-negyedi református templomban, ahol a problémák mellett a példaértékű megvalósításokról is szó esett.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/a-noszovetseg-lelkes-munkaja-peldaerteku/cn/news-20090427-07045596

Emlékművet avattak Szilágypérban
Szatmár megye - A világháborús áldozatok tiszteletére rendezett eseményen Ft. Dr. Bölcskey Gusztáv püspök is részt vett.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/emlekmuvet-avattak-szilagyperban/cn/news-20090427-07065636

Szilágyi Domokos Szavalóverseny Batizon
Szatmár megye - Harmincnyolcan vettek részt az első alkalommal megrendezett Szilágyi Domokos Egyházmegyei Szintű Szavalóversenyen, amelyet a batizi református egyházközség lelkipásztora, Király Lajos kezdeményezett.
http://hirlap.ro/mh/cikk.php?id=21692&apparition=2009-04-27

"Magába forduló ember volt"
Szatmár megye - A batizi szavalóversenyen már csak néhányan voltak jelen azok közül, akik személyesen ismerhették Szilágyi Domokost. Bondics Miklóst, a község volt polgármesterét arra kértük, ossza meg lapunk olvasóival élményeit.
http://hirlap.ro/mh/cikk.php?id=21691&apparition=2009-04-27

Szilágyi Domokos Szavalóverseny
Szatmár megye - Első alkalommal szervezték meg a szavalóversenyt Batizon.
http://www.szatmar.ro/Szilagyi_Domokos_Szavaloverseny/hirek/22235

Gálospetri küzd a megmaradásért
Bihar megye - Isten tenyerén. Az érmelléki falvakat járva számtalanszor megfogalmazódik a kérdés:mi tarthatja ezen a jövõkép nélküli földön az embereket, mi az a marasztaló, gyökeret kötõ erõ, mely nem engedi elszakadni innen a földhözragadt magyar parasztot vagy mesterembert, még akkor sem, ha tudatában van, bárhol ezen a világon könnyebben megélne kétkezi munkája után. Még akkor sem, ha manapság egyre gyakrabban hallja azoktól, akik már megették kenyerük javát: "bárcsak én lennék még egyszer fiatal!"
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/93-2009-4-27/93-1.pdf

Beiktatták Kótyuk Zsolt szürtei lelkészt
Kárpátalja - Balogh Attila ungi esperes iktatta be tisztébe a hat éve szülőfalujában, Szürtében és három éve a tiszasalamoni gyülekezetben szolgáló Kótyuk Zsolt református lelkészt. A kéttornyú szürtei református templomot zsúfolásig megtöltötték a helyi és a környező településekről jött hívek. Kótyuk Zsolt Kárpátalján az első olyan református lelkész, akit szülőfalujában iktattak be.
http://www.karpatinfo.net/article90583.html

Biserica noua, distrusa de flacari
O biserica din lemn, din localitatea suceveana Vicovu de Sus, a carei constructie a fost terminata in urma cu doua saptamani, a ars in azi-noaptea, incendiul pornind de la flacara unei candele care a aprins catapeteasma, relateaza Mediafax.
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/848731/Biserica-noua-distrusa-de-flacari/
 
 

Nincsenek megjegyzések: