2010. augusztus 23., hétfő

Proiect de lege: reducerea subventiei pt. plata salariilor preotilor

Criză şi pentru Biserică: Silviu Prigoană vrea reducerea subvenţiei pentru plata salariilor preoţilor

Adevarul
22 aug 2010

Deputatul independent Silviu Prigoană a iniţiat un proiect de lege prin care propune reducerea contribuţiei statului la salarizarea preoţilor, deoarece statul trebuie să-şi revizuiască priorităţile.


http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20100713_0471/4.jpg


"Am iniţiat acest proiect din perspectiva deputatului trimis în Parlamentul României de către contribuabili pentru a găsi soluţii, astfel încât resursele materiale ale statului, bani adunaţi din taxe şi impozite, să fie utilizate cât mai eficient", precizează Silviu Prigoană prin intermediul unui comunicat de presă.

Deputatul precizează că, "într-o perioadă în care domenii precum sănătatea sau învăţământul sunt grav afectate prin reduceri drastice de fonduri, priorităţile statului trebuie vremelnic revăzute".

În plus, arată Prigoană, cultele religioase sunt organizaţii puternice, care se sprijină pe proprietăţi considerabile şi contribuţii financiare ale membrilor.

"Opinez că este firesc ca în perioade de restrişte, cum este cea pe care tocmai o traversăm, entităţile religioase să sprijine statul, aşa cum statul le-a sprijinit atunci când acest lucru era posibil. De asemenea, precizez că nu sunt împotriva construirii de lăcaşuri de cult, atât timp cât acestea sunt construite cu fonduri ce nu sunt luate din cele care ar putea fi folosite pentru construcţia/renovarea şcolilor sau spitalelor. Asigurarea unor condiţii normale în şcolile şi spitalele româneşti sunt obiective cel puţin la fel de importante precum asigurarea posibilităţilor de practicare a religiei", explică Silviu Prigoană.





Nincsenek megjegyzések: