2010. augusztus 20., péntek

Magyar elnöke van a CE-Világszövetségnek

Sajtóközlemény


A Limában (Peru) aug. 3-7 között tartott 26. CE Világtalálkozó keretében, a CE Világszövetség megtartotta tisztújító ülését.

A második négyéves mandátumát is letöltött és ilyenként világszövetségi elnöki tisztségéből leköszönő Faataape Lavata'i Amerikai-Szamóából származó kongregacionalista lelkipásztor utódjául a jelenlévők egyhangúan Adorján Kálmán erdélyi református lelkipásztort választották. A CE Világszövetség vezető tanácsába Berke Krisztina Ágnes is bekerült, szintén egyhangú döntés alapján.

A közel 130 éves nemzetközi CE mozgalom első ízben választott magyarajkú elnököt. Az 1903-ban megalakult magyar CE főleg a két világháború között képviseltette magát a nemzetközi CE vezetőségében. Az 1990-től mostanáig terjedő időszakban a magyarországi és a romániai CE Szövetségek számára újból lehetőség nyílt a CE nemzetközi vérkerinégésbe való visszakapcsolódásra. Mi több, 2006-ban a 25. CE Világtalálkozót Gödöllőn szervezte a két országba szakadt magyar CE, majd rá két évre, 2008-ban Piliscsabán - fél évszázados megszakítás után - az európai találkozót is főszervezőként készítette elő a romániai CE.

A Romániai CE - Krisztusért és Egyházáért - Szövetség tevékenyen és építően kíván résztvenni ezután is Egyházunk és népünk szolgálatában. Ugyanakkor nemzetközi szinten is a ránkbízottak szerint kívánunk jelen lenni és munkálkodni. Erdélyi testvéreink megválasztása a CE Világszövetségének vezetőségébe megtisztelő és egyben kötelez bennünket. Vezesse Urunk Egyházunkat és azon belül a CE Szövetség vezetőit és tagjait, hogy szűkebb és tágabb világunkban az Ő világossága, békessége és szeretete nyerjen teret.

A CE Világtalálkozóról egy bővebb beszámolót lehet olvasni a Romániai CE honlapján, a http://www.ce-union.ro címen, amelyet szeretettel ajánlunk minden érdeklődő figyelmébe.

A CE -Krisztusért és Egyházáért- Szövetség országos irodája, Marosvásárhely


Romániai CE -Krisztusért és Egyházáért- Szövetség
Országos központ:

540181 Marosvásárhely (Tg.Mures), Hegyi Lajos u. 9., Románia

Tel: +4.0365.806.882, Fax. +4.0265.232.591

Email: halmenistvan@yahoo.com

Honlap: www.ce-union.ro



Nincsenek megjegyzések: