2010. augusztus 5., csütörtök

In Romania sunt 18.300 de biserici si doar 425 de spitale

ASUR: În România sunt 18.300 de biserici şi doar 425 de spitale

http://www.romanialibera.ro/templates/lilac/images/sigla_1.png

Romania Libera
2 August 2010


Panouri publicitare cu mesajul "Nu-ţi lasă banii în plata Domnului" au apărut în apropierea Palatului Parlamentului, dar şi a zonei unde va fi amplasată "Catedrala Mântuirii Neamului". Asociaţia Secular-Umanistă (ASUR) din România a amplasat aceste panouri în semn de protest faţă de scutirea bisericii de la impozitul pe venituri, potrivit Realitatea.net.



Panourile au fost amplasate lângă Palatul Parlamentului (foto: ASUR)


Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) protestează împotriva neimpozitării bisericii cu panouri publicitare. Românii care vor trece prin Piaţa Constituţiei pot afla de pe aceste panouri că în România sunt 18.300 de biserici şi doar 4.700 de şcoli generale şi 425 de spitale.

"În România, în ultimii 15 ani, s-a inaugurat câte o biserica nouă la fiecare două zile, nota de plată fiind achitată, într-o măsură semnificativă, de bugetul de stat sau de către bugetele locale. În România, în aceeaşi perioadă, din cauza unui buget insuficient alocat Ministerului Educaţiei, s-au desfiinţat peste 21.000 de unităţi de învăţămînt - echivalent cu dispariţia a patru şcoli în fiecare zi a fiecărui an!", se arată într-un comunicat la ASUR.

Reprezentaţii asociaţiei au trimis o scrisoare deschisă adresată autorităţilor prin care se solicită taxarea activităţilor economice ale cultelor şi restricţionarea finanţării acestora din banul public.

"În România se doreşte extinderea bazei de impozitare, drept urmare sunt taxate medicamentele, pensiile, tichetele de creşă şi de masă. În Romania, cu toate că se doreşte extinderea bazei de impozitare, cultele religioase, deşi oferă servicii numeroase şi diverse, depăşind cu mult oficierea regulată a slujbei, îşi desfăşoară în voie activităţile lucrative, iar sume importante scapă de fiscalizare şi alimentează economia subterană", susţin reprezentanţii ASUR.


http://www.asur.ro/images/logo.jpg




Nincsenek megjegyzések: