2009. március 31., kedd

lapszemle 2009.03.30.

Kölcsey: aláírták az épületcseréről szóló ütemtervet
Szatmár - Március 30-án újabb találkozóra ültek össze az érintett felek, ahol a Kölcsey Főgimnázium további sorsát vitatták meg.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/kolcsey-alairtak-az-epuletcsererol-szolo-utemtervet/cn/news-20090330-05324824

A lelki összefogás alapköve Isten
Nagyvárad - A hétvégén Nagyvárad-Rogériuszon megrendezett ifjúsági evangelizációs tábornak nagy sikere volt. Sokan bejelentkeztek, és csaknem mindenki részt is vett a programsorozaton, melyben nemcsak elõadások hangzottak el, hanem a részvevõk játszhattak is, ismerkedhettek, barátkozhattak, kapcsolódhattak . és éppen ez volt a célja az egésznek. Mi is benéztünk szombaton délelõtt és délután a táborba.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/73-2009-3-30/73-5.pdf

Tőkés László: "A kettős kiütést akartam elkerülni"
Az EP-választások és temesvári Forradalom 20. évfordulója megünneplésének előkészítése volt a célja a Belvárosi Református templomban megtartott vitafórumnak, amelynek díszvendége és vezérszónoka volt Tőkés László református püspök, jelenlegi EP-képviselő. A fórum napirendjén volt a gyárvárosi Új Ezredév református központ építésének folytatása is, amelynek a hasonló nevű gyülekezet létrehozásának tizedik évfordulója adott aktualitást.
http://www.nyugatijelen.com/jelenido/tokes_laszlo_a_kettos_kiutest_akartam_elkerulni.php

Tanulmányút Svájcban a Kálvin-év kapcsán
Felvidék - Alig telt el pár nap a Kálvin születésének 500-ik évfordulójáról megemlékező "Kálvin-év" megnyitásától, a deregnyői Református Tanulmányi Központ a Szlovákiai Magyar Református Lelkészegyesület szervezésében svájci tanulmányútra került sor március utolsó hétvégéjén.
http://www.felvidek.ma/index.php?option=com_content&task=view&id=12787&Itemid=50
 
 

Nincsenek megjegyzések: