2009. március 25., szerda

lapszemle 2009.03.25.

Nem értesítették a Kölcseyt
Szatmár - A Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanári karának nyilatkozata:
http://hirlap.ro/mh/cikk.php?id=21005&apparition=2009-03-24

"Elképesztő, milyen mechanizmus volt"
A kommunizmus rémtettei I. Id. és ifj. Visky Ferenc neve, és a család, mint politikailag üldözöttek bekerült a kommunizmus rémtetteinek egy töredékét feltáró, úgynevezett Tismăneanu-jelentésbe. Ifj. Visky Ferenc a műszaki egyetem elvégzését követően 1974-ben került Aradra, a család kálváriájáról, a bărăgani deportálásról, a politikai foglyok rehabilitációjának mai napig való halogatásáról beszél lapunknak.
http://www.nyugatijelen.com/riport/elkepeszto_milyen_mechanizmus_volt.php

"Erõm szerint, míg ki nem futok az idõbõl"
Bihardiószeg díszpolgára címmel tüntették ki Gellért Gyula helyi református lelkészt, érmelléki esperest. Az egyházi ember a lelkek ápolásán túl közösségi feladatokban is követendõ példát mutat, de úgy véli, a pap óvakodjon a politikai szerepvállalástól. A díszpolgári cím átvétele után a kitüntetettel D. Mészáros Elek beszélgetett.
http://riport.ro/topics.php?op=viewtopic&topic=4#lokalis2

P r o C h r i s t
Kárpátalja - 2009. márciusában Beregszász is bekapcsolódik a ProChrist evangélizációba, melyet ezúttal a szászországi Chemnitz Arenából közvetítenek majd. Március 30-tól április 6-ig minden este a Kárpátaljai Magyar Főiskolán várjuk az érdeklődőket!
http://www.reformatus.com.ua/index.php?m=aktualitas&a=show&i=1354

Énekkarok-találkozója
Kárpátalja - Az Ungvári Református Gyülekezet szeretettel meghív minden érdeklődőt az összkárpátaljai református énekkarok-találkozójára, amely 2009. május 2-án, 10 órakor (k.e.) kerül megnyitásra.
http://www.reformatus.com.ua/index.php?m=aktualitas&a=show&i=1343
 
Un tanar din Dambovita a spart biserica pentru a fura vinul de impartasanie
Vremuri de criza, solutii de criza. Un tanar din Targoviste a spart un magazin sa-si potoleasca setea, insa setea a fost mai incapatanata decat vinul furat. Asa ca a spart si biserica. N-a gasit vinul de impartasanie si s-a multumit cu maruntisul din cutia milei.
http://www.realitatea.net/un-tanar-din-dambovita-a-spart-biserica-pentru-a-fura-vinul-de-impartasanie_481921.html
 
 

Nincsenek megjegyzések: